fbpx
Ştirea zilei

Doi bărbați de 35 și respectiv 32 de ani au omorât în bătaie un puști de 17 ani!

- infracțiunea s-a petrecut ieri noapte pe strada Constructorilor iar azi criminalii au fost reținuți

UPDATE:
La propunerea procurorului de caz, cei doi agresori au fost arestați
Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea. În temeiul art.226 Cod proc.penală, cu referire la art.223 alin 2 Cod proc.penală Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 şi până la data de 18.10.2023 inclusiv, a inculpaţilor: – CANTONISTRU MARIAN – ROŞCA PAUL – cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 340 lei, se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei pentru avocat Constantin Corina. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 19.09.2023, ora 14.45 .
La data de 18.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte având în vedere că în cursul nopții de 17/18.09.2023, în jurul orei 23.50, pe fondul unui conflict spontan între mai multe persoane care se aflau pe str. Constructorilor din mun. Tulcea, a intervenit decesul victimei minore F.R.I. în vârstă de 17 ani. 
Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că de grupul format din cinci tineri din care făcea parte şi victima F.R.I., s-a apropiat un alt  grup de trei persoane cu un comportament agresiv. Fără un motiv anume, unul dintre cei trei respectiv C.M., în vârstă de 35 de ani, i-a aplicat minorului F.R.I., multiple lovituri, cu pumnul în zona feţei şi cu picioarele în zona abdomenului. Când F.R.I. a reușit să se ridice şi a încercat să se refugieze din zona în care se aflau agresorii, a fost prins şi imobilizat de către o altă persoană din grupul celor trei, respectiv R.P. în vârstă de 32 de ani. Acesta i-a aplicat două lovituri de pumni la nivelul feţei, urmare a cărora victima a căzut fără  cunoştinţă la pământ.
Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a efectuat manevre de resuscitare, însă după circa o oră a declarat decesul minorului F.R.I.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 18.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii C.M. şi R.P., pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări  cauzatoare de moarte faptă prev. de art. 195 alin. 1 din C.pen., urmând a înainta instanţei de judecată propunerea  de arestare preventivă a  acestora.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie,  să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button