Ştirea zilei

Lansare oficială ce marchează ,,Luna Roz” și la Tulcea!

-Clinica Routine Med susține această campanie de conștientizare și prevenție a cancerului la sân  

Și la Tulcea a avut loc lansarea oficială a campaniei de conștientizare și prevenție a cancerului la sân,  o acțiune amplă, prin care se marchează Luna Roz.
Luna mondială de luptă pentru combaterea cancerului la sân, care este însă și luna în care orice femeie trebuie să își reamintească mai mult decât orice importanța sănătății ei ca mamă, soție, într-un cuvânt femeie.

,,La Hotel Insula, unde am avut o gazdă desăvârșită în doamna Argentina Stamm, s-a derulat întâlnirea de start a programului FEM (Fă ecografia mamară!), pentru femeile în dificultate materială sau diagnosticate cu cancer sau cu risc potențial. În baza programului se va beneficia de un voucher, prin care se va realiza consult de specialitate.
F.E.M a fost posibil datorită implicării marii comunități MMTCG (mulțumiri doamnei Bianca Potyesz) din Timișoara, la apelul lansat de Asociația Totul este Posibil, prin vicepreședinta Eliza Nițescu” a declarat coordonatorul de program Laura Ghioc.

Practic Mămicile din Vest s-au mobilizat pentru susținerea sănătății Mămicilor din Est, iar suportul oferit de doamna Eliza Nițescu de la Totul este Posibil a făcut ca programul să devină unul de amploare.
In cadrul primei intâlniri F.E.M moderată de coordonatoarea de program, Laura Ghioc, s-a încurajat și formarea unei mici comunități de Brave Girls, care să se alăture inițiativei naționale Brave Cut- donarea de păr, pentru pacientele internate la IOB Fundeni.

Cea mai tânără donatoare, dintre primele 5 Brave Girls, este micuța Sofia, care la 6 anișori a ținut să își doneze codița blondă, pentru realizarea unei peruci pentru o copilă de la IOB.

Micuța Sofia este din Nalbant și până la Tulcea era necesar un transport. Surprizele Roz au continuat, pentru că la apelul de transport Taxi As, domnul Matei a ales să le aducă gratuit la Tulcea pe Sofia și pe mama ei, pentru ca ieri fiind ziua domnului Matei a spus că e un cadou de suflet din partea lui pentru curajoasa Sofia! Întâlnirea a fost decorată cu mult roz- baloane roz, flori roz, ciocolată roz în premieră, dăruite de Kaufland Tulcea, care s-a alăturat cu entuziasm acestui program de mare importanță pentru sănătate, prin produsele oferite.
F.E.M se va efectua în fiecare joi, în baza programărilor, la clinica parteneră Routine Med, care a răspuns prompt propunerii de derulare a proiectului pentru sănătatea multor femei tulcene.Mulțumiri doamnei Liliana Mocanu și domnului Mihai Pavel, pentru excelenta colaborare.

În momentul de față sunt înscrise în F.E.M 30 de doamne, de toate vârstele, care vor beneficia de gratuitate în investigații, dar și de atuul considerabil al unei programări rapide, aspect dificil de realizat în context pandemic.

Back to top button