fbpx
Ştirea zilei

Două mașini din Tulcea au numere verzi!

La data de 27.06.2022, au intrat în vigoare dispozițiile art.20 alin. 2 din Hotararea Guvernului nr. 1391/2006 si Ordinul comun Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul transporturilor și Infrastructurii nr. 676/44/443/2022, referitoare la emiterea plăcilor cu numere de înmatriculare de culoare verde.

La nivelul județului Tulcea la data de 31 decembrie 2021 erau înmatriculate 36 de autovehiculele cu emisii zero de CO_2, iar până în prezent au fost eliberate două seturi de numere verzi. Atribuirea de plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde se poate face doar pentru autovehiculele cu emisii zero de CO_2, pe baza datelor tehnice comunicate Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor de către Registrul Auto Român”, a precizat prefectul, Alexandru Dan Munteanu

Atribuirea de plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde la prima inmatriculare, se face doar la solicitarea proprietarului, în baza dovezii de achitare a contravalorii plăcilor de înmatriculare preferențial (85 Ron).

În cazul proprietarilor de autovehiculele cu emisii zero de CO_2, deja înmatriculate, aceștia pot opta doar pentru schimbarea plăcilor de înmatriculare, sau pot solicita atribuirea unui alt număr de înmatriculare. Pentru soluționarea operativă a cererii vă recomandăm să faceți o programare online. Deoarece pentru aceasta situație nu a fost dezvoltată o aplicație dedicată, de programare, în acest caz se poate folosi aplicația de programare pentru transcriere/ duplicat certificat de înmatriculare/autorizație provizorie. În lipsa unei programări, lucrătorul din ghișeu va soluționa asemenea cereri, în funcție de timpul disponibil.

Documente necesare:

Pentru emiterea unui alt număr

-Cartea de identitate a vehiculului;

-Copia documentului de asigurare obligatorie ;

-Vechiul certificat de înmatriculare;

-Plăcile cu numărul de înmatriculare;

-Dovada achitării contravalorii unui alt certificat;

-Actul de identitate al solicitantului;

-Dovada plații contravalorii plăcilor de înmatriculare(20 Ron).

Pentru același număr

– Cartea de identitate a vehiculului;

– Plăcile cu numărul de înmatriculare;

– Actul de identitate al solicitantului.

– Dovada plații contravalorii plăcilor de înmatriculare(20 Ron)

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE