fbpx
Administraţie

După o consultare publică a cetățenilor, la Jurilovca impozite neschimbate şi în 2022!

Ieri, 16.12.2021, în ședința Consiliului Local Jurilovca s-a pus în discuție valoarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2022. Dezbaterea din ședința de consiliu a avut loc după o consultare publică inițiată de primarul Eugen Ion care a dorit să ia ,, pulsul” concetățenilor.

Decizia unanimă a consilierilor din Jurilovca a fost aceea de a susține propunerea primarului Eugen ION de a nu mări impozitele, menținând valorile la același nivel din ultimii ani.
Primarul comunei Jurilovca a menționat că a ținut cont de sondajul pe care l-a propus pe pagina sa de Facebook la începutul lunii decembrie. Acesta i-a invitat pe locuitori să își exprime punctul de vedere la propunerea de majorare cu 20% a impozitelor locale.
„Chiar dacă proporția celor care au fost de acord cu mărirea impozitelor (înțelegând argumentele administrației locale) a fost semnificativ mai mare, am luat hotărârea de a păstra valorile actuale ținând cont de faptul că românii sunt deja împovărați de creșterea prețurilor la utilități, servicii și produse și nu au nevoie de o presiune suplimentară asupra unor venituri și așa greu de împărțit pentru toate necesitățile lor.” a declarat primarul Eugen Ion.


Totuși, primarul adaugă faptul că locuitorii din Jurilovca trebuie să se aștepte la o creștere a taxelor, având în vedere că acestea se calculează în raport cu consumul, iar prețurile sunt în afara deciziie Consiliului Local.
Astfel, acesta a anunțat că taxa de salubrizare se mărește de la 6,17 la 7,20 lei / lună / locuitor, consecință directă a creșterii prețurilor la combustibili.
În ceea ce privește tarifele pentru consumul de apă și canalizare, ele sunt calculate de Autoritatea Națională pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice și vor fi transmise către consiliile locale pentru a fi supuse aprobării la momentul stabilirii lor.
Eugen Ion adaugă faptul că se așteaptă ca și aici să apară diferențe mari de cost, având în vedere că 80% din prețul serviciului de apă reprezintă factura la electricitate, unde valorile au crescut semnificativ.
„Le mulțumesc încă o dată locuitorilor din Jurilovca pentru participarea la dialogul deschis pe pagina mea pe o temă de interes public. Cred că este foarte important ca opinia oamenilor să poată fi mereu auzită și vă asigur că țin cont în mod real de toate nevoile și problemele comunității locale. Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor consilierilor care au sprijinit în unanimitate propunerea de menținere a impozitelor la valoarea actuală. Acolo unde decizia ne aparține nouă, la nivel local, consider normal să punem pe primul loc nevoile oamenilor și îi ajutăm să treacă mai ușor prin perioada dificilă pe are o tracersăm.” a mai declarat primarul Eugen Ion.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button