fbpx
Consiliul Judeţean

E #armonie: strada Viticulturii predată cu unanimitate de voturi Primăriei!

În urmă cu o săptămână, într-o şedinţă de îndată a Consiliului local al Municipiului Tulcea, la iniţiativa viceprimarului George Şinghi, consilierii locali tulceni votau proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al județului Tulcea în domeniul public al municipiului Tulcea a străzii Viticulturii pentru încadrarea acesteia în categoria drumurilor de interes local în vederea derulării unor obiective de investiții. 

Practic se aproba trecerea din domeniul public al Județului Tulcea în domeniul public al Municipiului Tulcea străzi Viticulturii, înclusă în DJ 222 N de la Km 0 până la km 1+965 m respectiv o suprafață de 33.744 mp.

Cum este vorba despre o stradă din municipiul Tulcea, trecută la Consiliul Judeţean  ca prelungire a DJ 222 N Tulcea Chilia Veche, un drum judeţean pentru care nu s-a reuşit depunerea cererii de finanţare din cauza unui „duşman al judeţului” care a atacat în instanţă cărţile funciare, acum revenirea la Municipiul Tulcea a străzii Viticulturii avea logică. În ciuda unora care emit opinii scrise şi bagă băţul prin gard „între palate” că poate-poate s-or certa primarul Municipiului cu preşedintele Consiliului Judeţean. N-ai să vezi! E #armonie!

Am discutat chiar azi dimineaţă cu primarul municipiului Tulcea la telefon şi i-am spus, ceea ce ştiţi şi voi, că sunt consemnate cărţile funciare ale întregului Drum Judeţean 222 N ce leagă Tulcea de Chilia Veche de către cineva a cărui nume nici nu vreau să îl pomenesc. În aceste condiţii, până nu se va pronunţa definitiv instanţa, nici noi nici ei, din punctul meu de vedere, nu putem depune un proiect de finanţare europeană. Primăria Tulcea a găsit o oportunitate de finanţare naţională, prin Programul Anghel Saligny, bravo lor, sper să reuşească să obţină banii şi să reabiliteze acest drum pentru că noi aveam doar alternativa unei intervenţii pe situaţii de urgenţă cu bani de la Guvern printr-un demers comun alături de prefectură şi pentru care s-au obţinut sumele necesare din Fondul de Rezervă al Guvernului” a declarat azi preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Cu unanimitatea celor prezenţi la şedinţa Consiliului Judeţean de azi, proiectul privind trecerea din domeniul public al județului Tulcea în domeniul public al municipiului Tulcea a străzii Viticulturii a fost aprobat şi de acum sarcina de a reabilita această stradă aparţine primăriei. Să sperăm că va avea o soartă mai bună decât a avut în ultimii cinci ani această stradă de la marginea municipiului respectiv varianta ocolitoare de la Peco la bariera Mahmudiei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE