fbpx
Tulcea

Eugen Terente, deputat USR Tulcea: Acces la medicamente prin cardul social

În urma semnalelor pe care le-a primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile deputatul USR Tulcea, Eugen Terente, consideră câ ar fi util pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul deputatului USR Tulcea va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, speră ca toţi  parlamentarii, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, declară Diana Stoica deputat USR, cosemnatar al inițiativei.

,Proiectul pe care l-am initiat modifică OUG 63/2022 ca beneficiarii să poată folosi tichetele sociale de 250 de lei şi pentru medicamente, pe lângă produse alimentare şi mese calde.

Iniţiativa se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, pentru că nu au acces la servicii de sănătate adecvate şi, de multe ori, trăiesc în condiţii precare.” a declarat deputatul Eugen Terente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button