fbpx
Educaţie

Evaluare Națională fără eliminați la Tulcea! Miercurea viitoare vor fi emoții pentru note

1541 de elevi, cu patru mai puțin ca luni, au fost prezenți azi la a doua și ultima probă a evaluării naționale în școlile generale din județul Tulcea. Pentru mulți dintre ei emoțiile au trecut în momentul în care au primit subiectele. La finalul probei mulți erau optimiști. Subiectele și baremele de corectare se pot consulta AICI.

Comparativ cu nivelul de participare, consemnat la proba de Matematică din sesiunea 2022 (1581 de elevi prezenți dintr-un total de 1637 de înscriși, rezultând o rată de participare de 96,58%), în acest an se constată o scădere cu 56 de participanți.

Rezultatele inițiale, înainte de contestații, vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip, în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.
Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul anterior menționat, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale, care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, acestea fiiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la probă susținută astăzi.
Alte informații utile privind desfășurarea acestui examen sunt publicate la adresa aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button