Primăriia Tulcea

Excelența Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, la Tulcea!

- turismul, forța de muncă, investițiile și schimburile culturale și educaționale au fost temele de discuție cu primarul municipiului

Excelența Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, a fost prezent azi la Tulcea unde a avut, în cursul orelor amiezii, o întâlnire cu primarul municipiului, Ștefan Ilie. Temele abordate în cadrul întâlnirii, ce a avut loc la sediul Primăriei Tulcea, au privit relațiile de colaborare dintre România și India, Tulcea fiind, din acest punct de vedere, nu doar un oraș mai apropiat geografic de India față de altele din țară, cât mai ales o zonă de interes  din punct de vedere turistic, al forței de muncă și, de ce nu, al investițiilor care pot fi făcute aici de oameni de afaceri indieni.

Numai ce am avut o întâlnire cu primarul municipiului Tulcea și pot să spun că este prima dată când ajung la Tulcea și în Delta Dunării și este un loc în care cu siguranță voi mai reveni. Am discutat pentru a avea o cooperare bilaterală între regiunile noastre, în special pe parte economică, și am discutat despre posibila noastră cooperare în domeniul turismului pentru că această zonă este faimoasă pentru Delta Dunării. După turism, a doua temă pe care am discutat-o a fost forța de muncă, asta pentru că și Tulcea, ca tot restul României, are nevoie de forță de muncă și ne propunem să aducem tot mai mulți oameni din India aici, muncitori calificați care să lucreze la Tulcea. O a treia tema discutată a fost despre investiții pe cere le putem face aici iar a patra și ultima temă a fost una culturală și legată de educație, respectiv pentru contacte people to people. De ce nu, poate să facem un schimb între cele două țări cu un grup de liceeni de aici care să vină în India și un grup din India care să vină aici pentru că noi avem niște programe de schimburi educaționale finanțate de guvern la nivel de liceu” a declarat Excelența Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România.

La rândul său, primarul municipiului Tulcea, și-a exprimat părerea că pentru turism, sectorul construcțiilor, mai ales cele navale, dar și pentru investiții directe în parcuri industriale, relația cu India este benefică iar întâlnirea de azi este primul pas spre identificarea nevoilor celor două părți.

La finalul întâlnirii, Raluca Cacencu, în numele Asociației HoReCa Tulcea a declarat că ”În cadrul întâlnirii cu Excelența Sa, Ambasadorul Indiei am discutat şi posibilitatea de a vinde pachete turistice către turiștii din India, cu zbor direct până la Tulcea. Având în vedere şi finalizarea lucrărilor de modernizare la Aeroportul Delta Dunării Tulcea, considerăm că este o oportunitate pentru operatorii economici să vândă pachete turistice cu aterizare la Tulcea. Astfel pot fi oferite pachete turistice care să includă atât cazare la 5*, cât şi cazare la pensiuni. Nu este exclusă nici alcătuirea de circuite complete ale României 7-10 zile care să includă şi Delta Dunării.”

Back to top button