fbpx
Ştirea zilei

Expoziţie aniversară: 40 de primăveri pentru Claudia Pahom-Grigore!

Vernisajul Expoziției „Personalități ale CRLR. Claudia Pahom-Grigore” a avut loc azi la sediul Centrului de Educație și Cultură „Vicol Ivanov” al Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea (Centrului Multietnic) de pe strada Victoriei nr 32 şi s-a bucurat de prezenţa preşedintelui CRLR, deputatul Silviu Feodor, precum şi a reprezentanţilor Prefecturii şi Primăriei Tulcea. 

 

Primarii din Sarichioi (Vitali Finoghen) şi Slava Cercheză (Ivan Ignat), preşedintele UAP Tulcea, Doru Luchian, scriitorul Ştefan Caraman şi profesorul Natalia Neumann au fost, de asemenea prezenţi, la evenimentul organizat la Tulcea de Revista „Zorile” prin intermediul redactorului şef Svetlana Moldovan.

Discursul preşedintelui Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, deputatul Silviu Feodor, a continuat să sublinieze contribuţia artiştilor comunităţii la bogăţia culturală a României şi de asemenea a amintit şi faptul că în urmă cu zece ani, la Palatul Parlamentului, Expoziţia „Intereferenţe Dobrogene” a avut-o pe simeze şi pe artista care azi vine cu a doua sa „personală”.

Ştefan Caraman, din partea Primăriei Tulcea, şi Doru Luchian, din partea Uniunii Artiştilor Plastici Tulcea au vorbit despre lucrările artistei care a expus azi „un arc peste timp” ce surprinde trăririle acesteia din diferite momente ale celor 40 de primăveri, ce se vor împlini pe 17 martie.

Cu vizibilă emoţie, artista a vorbit despre această „ahivă personală” ce transpune, în cele 40 de creaţii expuse cu în holul Centrului de Educație și Cultură „Vicol Ivanov” al Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea, diferite etape, tehnici şi trăiri ale sale din ultimii ani.

Licenţiată în arte la Cluj Napoca (Universitatea de Arte şi Design), Claudia Pahom-Grigore are şi un master în „Modă şi Design Vestimentar” ceea ce face ca probabil viitoarea „personală” să îmbine creaţiile plastice cu cele vestimentare. A fost de fapt fapt o recomandare a organizatoarei evenimentului, Svetlana Moldovan de la Revista Zorile şi, cine ştie, poate următoarea expoziţie va fi la … Bucureşti.

,,Prin creația sa, Claudia Grigore-Pahom, de etnie rus-lipovean, profesoară la Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea, membru al Uniunii Artistilor plastici din Romania – filiala Tulcea, se aduce o contribuție semnificativă zestrei culturale naționale.

Mulțumim pentru această expozitie, o imagine globală a sufletului unui artist!
Felicitări doamnă prof. Claudia Grigore – Pahom!
Vă dorim să aveți parte de multe succese!
La mulți ani! 💐” au transmis și reprezentanții CRL Tulcea pe pagina de socializare!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE