fbpx
Anunţuri

Finalizare proiect:  „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR PUBLICE CICLUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL DIN CADRUL LICEULUI „CONSTANTIN BRĂTESCU“, ORAȘ ISACCEA, JUDEȚUL TULCEA“

- comunicat de presă

 

 

Comunicat de presă

Data 11 August 2022

Finalizare proiect:

 „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR PUBLICE

CICLUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL DIN CADRUL LICEULUI „CONSTANTIN BRĂTESCU“,

ORAȘ ISACCEA, JUDEȚUL TULCEA“

U.A.T. ORAȘUL ISACCEA – reprezentată legal prin domnul Primar Anastase MORARU, cu sediul în orașul Isaccea, str. 1 Decembrie, nr. 25, jud. Tulcea, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice ciclul primar și gimnazial din cadrul Liceului „Constantin Brătescu“, oraș Isaccea, județul Tulcea“, cod SMIS 120727, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“, Prioritatea de investiții 3.1.: „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor“.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția de Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10.251.163,81 lei, din care valoarea contribuției FEDR este de 10.045.115,42 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Rezultate proiect:

 1. Consum energetic din surse convenționale redus cu cca. 28% și emisii de gaze cu efect de seră diminuate cu cca. 20%.
 2. 16,8% din necesarul de energie primară provenit din surse regenerabile de energie.
 3. Indicator de realizare (de output) – aferent clădirii publice Liceul «CONSTANTIN BRĂTESCU: Nivel anual specific al gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) Valoare la începutul implementării proiectului: 179,7 Valoare la finalul implementării proiectului (de output): 42,73.
 4. Indicator de realizare (de output) – aferent clădirii publice liceul „Constantin Brătescu”: Consumul anual de energie primară (kWh/an) Valoare la începutul implementării proiectului: 1,124,431.37 Valoare la finalul implementării proiectului (de output): 298,858.69.
 5. Indicator de proiect (suplimentar) aferent clădirii publice liceul „Constantin Bratescu” (de rezultat): Consumul anual de energie finală în clădirea publică (din surse neregenerabile) (tep) Valoare la începutul implementării proiectului: 71.12 Valoare la finalul implementării proiectului: 12.73.
 6. Indicator de proiect (suplimentar) aferent clădirii publice liceul „Constantin Brătescu” (de realizare): Consumul anual specific de energie primară (din surse neregenerabile) (kWh/m2/an) total, din care: – pentru încălzire/răcire Valoare la începutul implementării proiectului: 0 Valoare la finalul implementării proiectului: 15.
 7. Indicator de proiect (suplimentar) aferent clădirii publice liceul „Constantin Brătescu” (de realizare): Consumul anual de energie primară din surse regenerabile (kWh/an) total, din care: – pentru încălzire/ răcire Valoare la începutul implementării proiectului: 0 Valoare la finalul implementării proiectului: 0 – pentru preparare apă caldă de consum Valoare la începutul implementării proiectului: 0 Valoare la finalul implementării proiectului: 27,40 – electric Valoare la începutul implementării proiectului: 0 Valoare la finalul implementării proiectului: 6,14.

Impact:

 • Creşterea performanţei termice a clădirii;
 • Reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea clădirii, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior;
 • Ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii Isaccea.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

 • Creșterea performanței energetice a două corpuri de clădire, cu suprafață construită totală de 1600 mp, destinate învățământului primar și gimnazial din cadrul Liceului „Constantin Brătescu“ din orașul Isaccea, județul Tulcea;
 • îmbunătățirea calității mediului ambiental și a sănătății elevilor;
 • îmbunătățirii calității actului educațional;
 • reducerea amprentei de carbon a clădirilor prin reducerea consumului pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/mp2/an a energiei consumate în urma reducerii consumurilor.

Dată finalizare proiect:

 • Durata de implementare a proiectului a fost de 77 luni, respectiv între data de 01.04.2016 și data 31.08.2022.

.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE