fbpx
Ştirea zilei

Grevă în învățământ! Cine merge la școală și cine nu la Tulcea?

Ministerul Educației a anunțat și în weekend că face toate eforturile pentru a satisface solicitările sindicaliștilor de la FSLI, federație sindicală din învățământ fără reprezentare la Tulcea. Sindicatele tulcene din învățământul preuniversitar au lăsat la latitudinea cadrelor didactice să aleagă dacă merg sau nu la școală, dacă țin sau nu cursurile și dacă transmit elevilor să rămână sau nu acasă. O situație cu unitățile școlare care s-au raliat cu această grevă generală propusă de FSLI va fi centralizată după ora 8.00 de către reprezentanții de la Inspectoratul Școlar județean Tulcea.

Situația statistică a participării la grevă, în cele 78 de unități de învățământ preuniversitar de stat, astăzi, 22 mai 2023 este următoarea: procentul angajaților din învățământul preuniversitar de stat din județul Tulcea, incluzând personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, participanți la grevă- 41,68%; procentul cadrelor didactice participante la grevă- 47,71%.

Mai jos comunicatul Ministerul Educației:

,,Ministerul Educației ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competență, pentru a evita declanșarea grevei generale începând cu 22 mai 2023. În același timp, suntem preocupați si întreprindem demersurile necesare pentru protejarea dreptului la educație al elevilor.

Am avut astăzi o videoconferință cu inspectoratele școlare județene, în cadrul căreia le-am prezentat cadrul general al dialogului social și le-am transmis să monitorizeze constant modul în care se derulează activitatea educațională la nivelul județelor, comunicând permanent cu toți actorii implicați în procesul educațional. În acest demers, contăm și pe responsabilitatea directorilor fiecărei unități de învățământ.

Unitățile de învățământ trebuie să le comunice permanent părinților informațiile necesare privind derularea activităților didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenței în spațiul școlii. Facem toate eforturile ca procesul educațional să continue, iar elevii să fie în siguranță în unitățile de învățământ.

Vom continua să avem un dialog constant și deschis cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, pentru a găsi cele mai bune soluții în baza Legii dialogului social nr. 367/2022.

Reamintim că responsabilitatea Ministerului Educației este atât față de angajații din sistem, cât și față de milioanele de elevi și părinți din România.” .

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button