Ştirea zilei

Iar se schimbă numele şantierului naval, alţi bani, altă distracţie …

- conducerea a de decis fuziunea cu Vard Brăila

Potrivit unui comunicat al celor de la Vard, o companie din cadrul Grupului Ficantieri, şantierele navale din Tulcea şi din Brăila vor fuziona până la sfârşitul lunii iunie 2021. Asta e vestea oficială, îmbrăcată într-un frumos comunicat în care până şi marele CEO al Vard declară, printre altele, că „fuziunea reduce costurile de producție”. De parcă angajaţii şantierului naval din Tulcea sau Brăila de asta ar fi interesaţi …

Decizia se „coace” de ceva vreme la nivel de grup şi din câte se pare vine la început de an tocmai pentru a fi suficient timp pentru a se îndeplini această fuziune între două şantiere navale din România, unul la Tulcea şi unul la Brăila, cu contracte diferite, dar mai ales cu contracte de muncă şi contracte colective de muncă diferite. Iar din această optică, trebuie să ştie foarte multă lume din Tulcea că salariile de la Vard Tulcea sunt mai bune decât cele de la Vard Brăila. Iar aici e şi meritul liderului de sindicat Doru Şchiopu.

A fost o a doua rundă de discuţii şi cu noi, reprezentanţii sindicatelor, şi ni s-a adus la cunoştinţă faptul că această fuziune este benefică din punct de vedere al producţiei. Este o analiză la nivel de grup, sunt convins că este o analiză corectă administraţiei.

Pe noi însă ne interesează ca în urma acestei fuziuni, să le apărăm interesele angajaţilor, să păstrăm actualul nivel de salarizare, ba chiar, dacă se poate, să obţinem şi unele beneficii noi în contextul în care va fi mai bine pentru companie.

De aceea chiar de mâine vom informa, prin şefii grupelor sindicale, toţi membri de sindicat despre această viitoare fuziune.” a declarat Doru Şchiopu, liderul Sindicatului Liber al Navaliştilor.

Vom reveni.

.

Back to top button