fbpx
ComunicateTulcea

IPJ Tulcea: 67 de apeluri false în doar trei luni

Din analiza privind intervenția la evenimentele semnalate prin SNUAU 112 la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea , pe trimestrul III al anului 2023, rezultă faptul că un număr de 67 de apeluri sunt abuzive.

„Apelurile false/abuzive prin SNUAU 112, reprezintă un procent de 3,23% din numărul total de apeluri recepționate, dar sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor”, precizează IPJ Tulcea.

Legislația din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Comunicat IPJ Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE