Ştirea zilei

“M.A.I. etic, M.A.I. integru”, campanie a Direcției Generale Anticorupție

Direcția Generală Anticorupție, prin serviciile judeţene, are o campanie. Nu e agricolă, nu e electorală ci – ca să cităm din comunicatul lor – „în scopul conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora” Campania se desfăşoară în perioada mai – decembrie 2021 şi are şi un nume: „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”.

Campania este organizată în acord cu prevederile Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 62 din 13.06.2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și de educație pentru promovarea integrității în cadrul M.A.I., iar lansarea acesteia este inclusă în rândul evenimentelor care marchează data de 30 Mai – Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 16 ani de activitate.

La activitățile de selectare ale grupului țintă al campaniei am avut în vedere valorizarea personalului M.A.I. și, în același timp, relația cu cetățeanul, atât în ceea ce privește personalul cu funcții de conducere, cât și de execuție din cadrul structurilor centrale și teritoriale.

Pentru a atinge obiectivul general al campaniei, polițiștii anticorupție ai D.G.A cu atribuții pe linia activităților de prevenire vor organiza o serie de evenimente, la sediile structurilor M.A.I., în proximitatea zonelor în care personalul M.A.I. își desfășoară activitatea sau la sediul unor entități din sfera lor de competență. având ca subiect integritatea, beneficiile acesteia și riscurile abaterii de la comportamentul etic.

În cadrul activităților cu angajații M.A.I. şi beneficiarii serviciilor publice, vor fi distribuite materiale de promovare a campaniei (afișe, flyere și pliante). Tot pentru promovarea campaniei a fost realizat, în regim intern, cu resurse proprii, un spot video pe care îl puteți vizualiza pe canalul de youtube al D.G.A, accesând următorul link https://www.youtube.com/watch?v=yjW4L28fMAI

Prin această inițiativă, considerăm că putem contribui la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.„, se arată în comunicatul DGA Tulcea.

Dacă a înteles cineva ceva din textul de mai sus, scris în limbaj de lemn demn de uniforma celor care l-au redactat, pot scrie comentarii pe pagina noastră de socializare. Chiar îî încurajăm să o facă…

Back to top button