fbpx
Ştirea zilei

Manevra consilierilor judeţeni PNL Tulcea de a închide Aeroportul a fost dejucată!

- alianţa PSD - PNL de la guvernare subminată local de orgolii mici, consideră preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu

Consilierii județeni tulceni au participat azi la şedinţa extraordinară  în care proiectul de hotărâre privind „aprobarea ajutorului de exploatare, a sumelor pentru finanțarea activităților neeconomice aeronautice și a bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, pe anul 2022” se anunţa vital pentru viitorul aeroportului tulcean. Pe surse, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, fusese pus în gardă cu privire la un boicot al consilierilor liberali pe acest proiect de hotărâre, iar semnalele au fost cât se poate de clare încă din primele minute că sursele nu s-au înşelat.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea ajutorului de exploatare, a sumelor pentru finanțarea activităților neeconomice aeronautice și a bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, pe anul 2022 era important de aprobat azi din două motive. Primul şi cu urmări imediate era acela că fără acest ajutor financiar însemnând 2873 mii lei ajutor de stat şi 1070 mii lei subvenţie locală aeroportul s-ar fi închis de luna viitoare, iar al doilea era – cu consecinţe de această dată foarte grave – că toate investiţiile cu fonduri europene şi cofinanţare de doar 2% făcute până acum ar fi fost „corijate” cu întreaga sumă primită de la bugetul Uniunii Europene.

Ce ar fi însemnat asta? Că toţi angajaţii de la Aeroport ar fi plecat acasă iar Consiliul Judeţean Tulcea ar fi plătit corecţii financiare de milioane sau poate zeci de milioane de euro. Şi asta în condiţiile în care, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al RA Aeropertul Delta Dunării Tulcea, Aurelia Fulger, o somitate în materie de aviaţie în România, perspectivele Aeroportului Tulcea sunt foarte bune şi chiar ar putea avea o cursă regulată Tulcea – Cluj cu TAROM în cel mult jumătate de an.

Timp de mai bine de o oră, conducerea Aeroportului Tulcea (au mai vorbit Oana Chelaru, cea care a făcut din Aeroportul Bacău un aeroport reper pentru Blue Air şi nu numai dar şi Vâlcu Stoian, director general) a încercat să răspundă tirului de întrebări venite de la consilierii liberali care dădeau de înţeles că nu văd cu ochi buni oportunitatea acestui proiect.

La momentul votului, profitând de faptul că un consilier PNL Tulcea, Salah Kilo, era ieşit din sală, majoritatea de 14 aconsilieri PSD şi PMP a votat acest proiect de hotărâre la care alţi 13 consilieri (PNL plus Ştefana Zibileanu încă de la Pro România) s-au abţinut.

Ceea ce s-a întâmplat însă în culisele acestei şedinţe a explicat la câteva minute după, în cadrul unei declaraţii în exclusivitate pentru Infotulcea.ro, preşedintele Horia Teodorescu.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE