fbpx
Ştirea zilei

Marian Avram a fost numit preşedinte ANPA!

Prin detaşare de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea, unde îndeplinea funcţia de şef serviciu, dr. Marian Avram exercită de ieri, cu caracter temporar, funcţia de preşedinte – director general al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. Funcţia a rămas vacantă după ce fostul preşedinte-director general, Ioan Dobrotchi, şi-a dat demisia la doar şase luni de la numire (septembrie 2021) iar nominalizarea lui Marian Avram vine prin ordin de ministru, detaşat fiind de la DSVSA Tulcea.

Este o funcţie exercitată cu caracter temporar, aşa cum prevede de altfel şi Ordinul de ministru nr. 248 din 7 martie 2022, prin detaşare, iar pentru mine, de ce să nu recunosc, e o mare provocare. În acest domeniu, dacă vrei şi ai sprijin politic poţi face multe lucruri bune pentru piscicultura românească. Eu vreau şi am fost asigurat că voi avea şi sprijin politic aşa că nu îmi rămâne decât să demonstrez acest lucru în perioada în care voi conduce vremelnic această agenţie” a declarat dr. Marian Avram.

Fost deputat, dar mai ales fost preşedinte al ANSVSA, dr. Marian Avram se poate spune că este un om cu experienţă în domeniu. O experienţă la care se apelează, din păcate, poate prea târziu, în contextul în care acvacultura din România este o glumă proastă, iar luciile de apă naturale (atâtea câte au mai rămas după desecări mai ales ca pe vremea lui Ceauşescu, desigur pentru subvenţii pe suprafeţe agricole) sunt raiul braconierilor.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button