Ştirea zilei

Medalii pentru șahiștii și șahistele de la Logic Delta la Campionatul național de la Iași!

În perioada 12-20 iulie 2021, la Iași au avut loc Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, rapid şi blitz la care au participat unele dintre cele mai bune echipe din țară, iar Tulcea a fost prezentă și anul acesta cu două echipe formate din cei mai valoroși jucători ai clubului de șah ACS Logic Delta: echipa de fete la categoria F10 și echipa de băieți la categoria B18.

Echipa de fete F10 a avut în componență următoarele sportive: Diță Maria-Del-Carmen, Voloșincu Irina şi Spiridon Antonia, care au reușit o performanță frumoasă la nivel național, cucerind medalia de bronz în proba de șah clasic, iar în celelalte două probe au fost foarte aproape de a ocupa un loc pe podiumul național, situându-se pe locul IV.

Medalia obținută de fetele noastre este foarte valoroasă, deoarece ele au concurat și împotriva unor echipe puternice care au împrumutat jucătoare de la alte cluburi.

Felicitări, fetelor !

Echipa de băieți B18 formată din: Sarighioleanu Sebastian- Laurențiu, Bonciu David şi Miron Dimitrie au dat dovadă de multă ambiție și determinare pentru atingerea obiectivului propus, ocuparea unui loc pe podiumul național. Astfel că, au reușit să cucerească două medalii de bronz în proba de șah rapid și blitz.

În obținerea acestor rezultate frumoase, toți componenții echipei de băieți au reușit să se autodepășească , realizând următoarele performanțe individuale:

– Laurențiu Sarighioleanu care a jucat la masa 1, în proba de șah rapid, a încheiat competiția neînvins , obținând 4 victorii și un rezultat de egalitate, fiind cel mai bun jucător de șah rapid;

– David Bonciu , în proba de șah clasic, a obținut cel mai bun rezultat de la masa 2 cu 4 victorii, două egaluri și o singură înfrângere;

– Dimitrie Miron la cei 14 ani ai săi, prezent pentru prima dată la o competiție de acest gen, a reușit să facă prima normă pentru obținerea categoriei I, datorită rezultatelor bune obținute în fața unor jucători mult mai titrați decât el.

Felicitări, băieți!

,,Felicitări și sportivelor clubului nostru, Sofia Borisov și Alina Boureanu care au reușit să obțină medalii la echipele la care au fost împrumutate!

Felicitări, copii pentru imaginea frumoasă adusă județului Tulcea!

Participarea sportivilor tulceni a fost posibilă datorită sprijinului oferit de: Cereale Colect Distribution, Promotion Grup SRL, Bell Farm, Rucub Distribution, Quality Broker, Romalc Smart Residence, cărora le mulțumim. Mulțumim și Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, unde ne desfășurăm activitatea, iar sportivii au cele mai bune condiții de antrenament!” a declarat Marius Sarighioleanu.

Back to top button