fbpx
Ştirea zilei

O firmă din construcții amendată pentru un muncitor fără contract

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, în luna decembrie 2022 un număr de 112 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  10 amenzi în valoare de 70.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 60 avertismente și au fost dispuse 97 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 46 controale, în urma cărora s-au aplicat 16 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 39.000 lei, din care 20.000 reprezintă amenda aplicată unui angajator care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţii, unde a fost depistată o persoană prestând activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă conform art.260 alin.1 lit. e din Codul Muncii.  Au fost dispuse 48 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 58 controale, aplicându-se 44 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 31.000 de lei. Au fost dispuse 49 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button