fbpx
Alte partide

Octavian Popa, favorit pentru Primăria Tulcea!

- dintre toţi potenţialii desemnaţi ALDE, tot fostul viceprimar are cea mai mare trecere la electorat

Fostul viceprimar al municipiului Tulcea şi actual vicepreşedinte al Gărzii de Mediu, Octavian Popa ar putea fi candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea. Acesta, în calitate şi de vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, a fost inclus într-un sondaj intern privind desemnarea candidaţilor la funcţiile din administraţia publica locală şi, conform aşteptărilor (sale), s-a plasat pe primul loc în clasamentul opţiunilor electoratului.

„Este adevărat că într-un sondaj privind funcţia de primar m-am plasat pe primul loc, dar e prematur să anunţ faptul că voi candida. Spun asta pentru că eu încă sper ca alegerile locale să aibă loc anul viitor. Aşa cum au fost amânate şase luni pot fi amânate un an fără probleme. Nu e mai puţin adevărat că mi-am dorit demult această funcţie de primar al municipiului, dar depinde şi de decizia biroului judeţean al partidului pe cine va desemna. Birou judeţean care are opţiuni bune şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean cum ar fi domnul Marius Tudorie sau Romul Radu” a declarat Octavian Popa.

Acesta a mai confirmat şi faptul că toţi deputaţii ALDE s-au afiliat de azi la Grupul parlamentar PSD şi asta pentru că … nu au fost alte oferte.

„Ca urmare a faptului că au fost mai multe dezertări din partid, în Camera Deputaţilor nu mai aveam grup şi asşa că s-au analizat mai multe opţiuni. Cum nu a fost decât una, din câte ştiu, deputaţii ALDe s-au afiliat la Grupul PSD”, a mai declarat Octavian Popa.

Varujan Vosganian a anunțat, azi la începutul ședinței de plen, că toți deputații din ALDE se vor alătura grupului parlamentar al PSD.

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a precizat el.

Până acum, deputații ALDE activau ca neafiliați ca urmare a dizolvării grupului lor după ce PSD a recrutat mai mulți membri în urma ruperii coaliției de guvernare în toamna lui 2019. ALDE nu mai are grup nici la Senat după ce acesta a fost dizolvat în septembrie prin trecerea lui Teodor Meleșcanu la PSD în contextul scandalului privind susținerea sa pentru șefia Senatului. După desfiinţarea grupului, parlamentarii ALDE au rămas, o parte, în grupul neafiliaţilor, iar alţii au trecut la PSD.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE