Ştirea zilei

Ordin de protecţie încălcat cu scandal în locuinţa mamei

Un bărbat a încălcat ordinul de protecţie provizoriu împotriva sa, pătrunzând, fără drept, în curtea imobilului mamei sale.

 La sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii tulceni au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o femeie care a sesizat faptul că fiul său, care avea emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva sa, a pătruns în curtea imobilului său, provocând un scandal.

Jandarmii s-au deplasat operativ la faţa locului, unde au fost întâmpinaţi de două femei, bunica şi nepoata sa. Bunica a declarat jandarmilor faptul că, fiul său, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a sărit gardul care împrejmuieşte locuinţa şi a început să le aducă ameninţări cu acte de violenţă atât ei, cât şi fiicei lui, care, în prezent, locuieşte cu bunica.

Femeia a relatat faptul că a avut o discuţie în contradictoriu cu fiul său, iar acesta a început să fie violent atât fizic, cât şi verbal, lovind cu picioarele uşa de la locuinţă şi ameninţând că va folosi toporul împotriva mamei şi fiicei sale.

În momentul în care cele două femei au reuşit să fugă, solicitând sprijinul forţelor de ordine, bărbatul a fugit într-o direcţie necunoscută.

Femeia a mai declarat jandarmilor faptul că, deşi pe numele fiului ei este emis un ordin de protecţie provizoriu, acesta a mai pătruns în locuinţa sa şi în data de 03 decembrie, când a distrus mai multe bunuri aflate într-o cameră din locuinţă.

Bărbatul în cauză nu a fost găsit la faţa locului şi nici în imediata apropiere a zonei respective, însă femeii i-a fost adus la cunoştinţă termenul de introducere a plângerii prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

De asemenea, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie.

 Precizăm faptul că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Comunicat IJJ Tulcea

Back to top button