Ştirea zilei

Ore exclusiv online la Colegiul Dobrogean Spiru Haret

- hotărârea CJSU a fost luată după ce trei elevi din clase diferite au fost confirmaţi cu Covid

După Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Tulcea, Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin şi Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Tulcea iată că a patra unitate de învăţământ trece, potrivit unei Hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la cursuri exclusiv online.

Este vorba despre Colegiul Dobrogean Spiru C. Haret din municipiu care a înregistrat săptămâna trecută al treilea caz de elev infectat cu virusul SARS COV 2!

Potrivit Ordinului comun MS și MEC pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 „la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale unității de învățământ, pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz„.

Prima dintre Hotărârile adoptate de Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea ce a vizat Colegiul Dobrogean Spiru C. Haret a fost cea cu nr. 70 din 28.10.2020, cu următorul conţinut:

„Pentru următoarele unități de învăţământ se dispune suspendarea cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.10.2020 până la data de 10.11.2020, ca urmare a depistării unor cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, conform anexei 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, astfel:
a) Şcoala Gimnazială „Constantin Găvenea” Tulcea – clasa I B, 26 elevi;
b) Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea – clasa a XII-a D, 30 elevi.

A doua Hotărâre adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea ce a vizat Colegiul Dobrogean Spiru C. Haret a fost cea cu nr. 71 din 30.10.2020, cu următorul conţinut prin care se trece la cursurile online:

Art.1 Pentru următoarele unități de învăţământ se dispune suspendarea cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile, ca urmare a depistării unor cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, conform anexei 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, astfel:
 Începând cu data de 28.10.2020 până la data de 10.11.2020, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tulcea – clasa V-a B – 20 de elevi;
 Începând cu data de 30.10.2020 până la data de 12.11.2020, Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea.
Pe perioada suspendării cursurilor, elevii își vor desfășura cursurile online, în conformitate cu Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin
OMEC nr. 5447/31 august 2020″.

Ore online cu scannere şi platformă edicaţională dedicată

Mare parte dintre profesorii de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret vin la şcoală la recomandarea directorului Florin Anastasiu şi folosesc aparatura performantă pentru orele online.

„În fiecare clasă avem toată aparatura necesară pentru desfăşurarea orelor online cu elevii, inclusiv aceste scannere online ce premit vizualizarea colii de hârtie pe care scrie profesorul de către toţi elevii care participă la oră! Unii dintre profesorii şi-au achiziţionat aceste scannere şi pot face orele de acasă. Mai mult, dacă au alte prezentări de făcut, de genul clipuri, documente powerpoint sau orice alt tip de material didctic o pot face şi de la şcoală şi de acasă pe această platformă educaţională la care eu ca director am control şi pot vedea în orice moment ce se întâmplă la orice oră”, a declarat directorul Florin Anastasiu, chiar el fiind unul dintre profesorii care utilizează aparatura performantă cu care este dotat liceul.

În clasa virtuală pentru care azi preda online profesorul Florin Anastasiu nu a fost niciun absent şi pentru că unul dintre elevi a răspuns foarte bine a primit şi notă, platforma online fiind cea care permite acest lucru.

 

Back to top button