fbpx
Ştirea zilei

PSD şi PNL au câte un deputat din circumscripţie: Mirela Furtună şi George Şişcu

- două mandate de senator şi două mandate de deputat se redistribuie naţional

Biroul Electoral Central va finaliza, cel mai probabi azi, centralizarea proceselor verbale din circumscripţiile electorale şi va comunica, tot azi probabil, formaţiunile politice care au atins pragul electoral de 5% sau, după caz, de 7% pentru alianţe.

Indiferent de rezultatul acestei centralizări un lucru este cert: PSD şi PNL au depăşit pragul electoral la nivel naţional iar la cum arată rezultatul votului de la Tulcea au depăşit şi coeficientul electoral pentru alegerea deputaţilor în Circumscripţia Electorală  Județeană nr. 38 Tulcea. Prin urmare, la prima etapă de atribuire a mandatelor PSD şi PNL au GARANTAT câte un mandat de deputat până la atribuirea mandatelor prin redistribuire la nivel naţional. Este vorba despre Mirela Furtună de la PSD şi George Şişcu de la PNL, care au şi transmis deja câte un mesaj de mulţumire alegătorilor.

Mirela Furtună – PSD

„Mulțumesc tuturor persoanelor care s-au prezentat duminică la vot, a fost un act civic de responsabilitate față de viitorul României.
Ne-am fi dorit ca alegerile să fie organizate în condiții mult mai bune și mai sigure, dar Iohannis și PNL au decis ca interesele lor electorale sunt mai presus de siguranța românilor.
Vreau să vă mulțumesc, de asemenea, pentru votul acordat echipei PSD de candidați de la Tulcea. Prin votul acordat PSD ați confirmat că am propus cea mai bună echipă și vă garantez că ne vom lupta pentru dumneavoastră în continuare.
Vom vedea care va fi repartizarea finală a mandatelor în Tulcea, sper să existe o repartizare care să reflecte voința voastră.
Sunt convinsă că prin votul acordat PSD și celorlalte partide ați sancționat derapajele inadmisibile ale PNL-ului și ale președintelui Iohannis.
Menționez doar că misiunea OSCE de monitorizare a alegerilor a considerat ingerințele președintelui Iohannis în favoarea PNL inacceptabile și incompatibile cu statutul României de stat democratic.
Mulțumesc echipei de campanie și membrilor care s-au implicat activ, într-o perioadă foarte dificilă, uneori riscându-și sănătatea.
În final, îi solicit domnului președinte Iohannis să respecte Constituția în litera și spiritul ei și să desemneze pentru formarea guvernului un membru al partidului care a câștigat alegerile, așa cum a promis în campanie.”

George Şişcu – PNL

Ţin să mulţumesc, în primul rând, tuturor tulcenilor care s-au prezentat duminică 6 decembrie la vot, indiferent de opţiunea lor politică. Faptul că la Tulcea candidaţii Partidului Naţional Liberal, atât de la Senat, cât şi de la Camera Deputaţilor, au obţinut un scor electoral peste media naţională ne onorează, dar în acelaşi timp ne responsabilizează pentru viitorii patru ani. Este o dovadă că ne-am făcut bine treaba în Parlament, atât eu cât şi colegul meu Vasile Gudu.
Chiar dacă atribuirea mandatelor de senatori şi deputaţi încă se lasă aşteptată, indiferent de numele celor care vor reprezenta Tulcea în Parlament eu consider că trebuie cu toţii să fim o echipă, o echipă care să dezvolte Tulcea. Prioritatea mea în viitorul mandat de deputat va fi aceea de a sprijini fiecare comunitate locală să se dezvolte, iar pentru acest lucru fac un apel şi către primarii aleşi anul acesta, indiferent de culoarea lor politică, să ceară tuturor parlamentarilor de Tulcea să le sprjine proiectele.
La final vreau să mulţumesc echipei mele de campanie pentru tot efortul depus şi să le mulţumesc de asemnea celor care ne-au acordat, prin vot, încrederea de a-i reprezenta în Parlament.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button