fbpx
Ştirea zilei

Pentru că era oricum SUSPENDAT, „Regulamentul parcărilor” a fost REVOCAT

Azi, în şedinţa extraordinară de Consiliu local, cu o majoritate de 12 voturi (PNL, USR şi Pro România), hotărârea prin care a fost adoptat celebrul Regulament al parcărilor a fost revocată. 

Atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea Hotărârea 387 din 29 decembrie 2021 era oricum SUSPENDATĂ.

Tocmai pentru a nu se face de râs în instanţă pentru o hotărâre de consiliu iniţiată pe genunchi de viceprimarul George Şinghi şi votată de majoritatea consilierilor aleşi al Municipiului Tulcea (a fost o singură abţinere a consilierului Dorin Ţiu de la PSD), primarul a iniţiat o nouă hotărâre prin care să fie revocată … hotărârea suspendată de prefectură în instanţă, pe contencios administrativ. Aşa se face administraţie la Tulcea!

La şedinţa de azi, prezidată de consiliera Tatiana Haliţ, din totalul celor 19 consilieri prezenţi  (17 în fizic şi 2 online – Corneliu Chistrugă de la PNL şi Cristian Porneală de la USR) nu mai puţin de 7 s-au abţinut sau au votat împotrivă (5 consilieri PSD şi 2 consilieri PER, între care şi viceprimarul Dragoş Simion).

De ce? Motivat de faptul că oricum va fi nevoie de un alt regulament adoptat într-o viitoare şedinţă, care regulament va trebui să parcurgă o perioadă de consultare publică, ar putea fi şi mai prost elaborat ca actualul şi tot aşa. Unul dintre consilierii PSD a propus efectiv modificarea acelor articole care au dus la suspendarea hotărârii de consiliu pe contencios administrativ, dar majoritatea celor prezenţi nu şi nu! Cel mai vehement în a vota revocarea regulamentului a fost chiar iniţiatorul său, viceprimarul George Şinghi, pe principiul „eu te-am făcut, eu te omor”!

Pe de altă parte, acelaşi viceprimar PNL a susţinut că Prefectura nu are dreptate, înainte ca instanţa să se pronunţe, dar totuşi este pentru revocare din considerentul timpului pierdut. Altfel spus, ce rost ar avea să aştepte doi ani să i se dea dreptate când mai bine se revocă hotărârea şi se adoptă un alt regulament în cel mult două sau trei luni…

Întrebat dacă adresele trimise de DIAP asociaţiilor de proprietari prin care sunt anunţaţi preşedinţii că vor fi organizate licitaţii de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale în baza vechiului regulement, acelaşi viceprimar George Şinghi a admis că nu au nicio valoare.

Vom reveni pe acest subiect în următoarele zile.

 

Back to top button