Ştirea zilei

Peste şase sute de tulceni angajaţi din somaj în 2021!

- conform tradiţiei, femeile au mai mare căutare pe piaţa muncii

În primele trei luni ale anului 2021 ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 627 de persoane, dintre care 330 de femei.

Potrivit unui comunicat al AJOFM Tulcea, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 294 au peste 45 de ani, 98 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 66 au între 25 și 35 de ani, iar 169 sunt tineri sub 25 de ani (124 de tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 263 provin din mediul urban, iar 363 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (220), urmate de cele cu studii gimnaziale (161). Numărul celor cu studii profesionale este de 169, iar cei cu studii primare sunt în număr de 52.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 123 persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2229 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea.

Back to top button