Alte partide

PMP Tulcea i-a lansat oficial: Tarhon la CJ şi Spiru la Primărie

După ce l-a anunţat luni pe candidatul pentru Consiliul Judeţean, ieri PMP Tulcea l-a anunţat şi pe candidatul pentru Primăria Tulcea. Pentru CJ Tulcea a fost validat încă de luna trecută Victor Tarhon, în timp ce pentru primărie săptămâna trecută a primit „verde” şi Valentin Spiru. Cei doi candidaţi, două propuneri serioase ale PMP Tulcea, au fost prezentaţu şi pe pagina oficială a filialei.

 

Victor TARHON
Preşedinte al Filialei Tulcea a Partidului Mişcarea Populară (PMP), Victor Tarhon este propunerea PMP pentru funcţia de Consilier Judeţean şi de Preşedinte sau Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea (alegerea pentru aceste funcţii se realizează prin votul consilierilor judeţeni, dupa validarea mandatelor lor).

Cu o experienţă de peste 25 de ani în administraţie, Victor Tarhon demonstrează, în continuare, că nu se teme de provocări şi nici de competiţie.Trăieşte de peste 50 de ani în judeţul Tulcea şi a fost mereu în mijlocul tulcenilor, iar în anii în care a deținut funcții publice, a fost exclusiv în slujba tulcenilor. După 1992 a fost Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Subprefect al Judeţului Tulcea, Consilier Parlamentar, Consilier Judeţean și Preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Avem deltă, mănăstiri şi cetăţi istorice, ACUM AVEM și INFRASTRUCTURĂ, care să permită accesul și deplasarea în condiții civilizate a turiştilor. Avem turişti, creşte interesul tulcenilor pentru investiţii, investiţiile creează locuri de muncă, iar locurile de muncă înseamnă un trai mai bun pentru tulceni!”, spunea, în mai 2012, Victor Tarhon – în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Victor Tarhon are 62 de ani, este arhitect de profesie, iar pe langă funcțiile publice deținute a fost șef de proiect la Secția de proiectări Tulcea, șef Serviciu urbanism și amenajarea teritoriului în Consiliul Județean Tulcea, Director de dezvoltare al unei societăți franceze, specializată în furnizarea de energie termică, peste un deceniu Director al unei Sucursale de asigurări, a unei importante multinaționale din domeniu și Director general al Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea.

În domeniul social, de remarcat este că a fost timp de 8 ani preşedinte al Filialei Judeţene de Crucea Roşie și, timp de 4 ani, membru în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

Cu toată această amplă paletă de ocupații, dacă însă îl întrebi la ce se pricepe cel mai bine îţi va răspunde, fără să stea pe gânduri, la administraţie.

Victor Tarhon a dovedit, în întreaga sa activitate în administraţia tulceană şi prin proiectele promovate şi implementate că este un om determinat, profesionist şi tenace în a obţine rezultate pentru tulceni şi judeţ. Un judet cu un potenţial enorm dar care, ca să fie valorificat, are nevoie de o echipă determinată, profesionistă și tenace la conducerea Consiliului Judeţean Tulcea.

În perioada 2008-2012, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, a realizat 179 de proiecte, însumând aproape 1,2 miliarde de lei. Dintre acestea, trei obiective de referinţă în peisajul urbanistic şi de patrimoniu al municipiului Tulcea: Casa Avramide, Muzeul de Artă şi Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării (acvariul).

Printre proiectele de mare anvergură susţinute în mandatul său, destinate dezvoltării turistice, se numără: Modernizarea infrastructurii de transport către zona turistică Murighiol – Uzlina – Dunavăţ – Lacul Razim (Drumul judetean Tulcea – Murighiol – Dunavatu de Jos); Valorificarea turistică a mănăstirilor tulcene prin îmbunătăţirea infrastructurii de acces şi mediu (cunoscut sub denumirea de ,,Triunghiul Mănăstirilor,,); Amenajare plajă Sulina; Miniport turistic Sfântu Gheorghe. Alte multe investiţii ale Consiliului Judeţean Tulcea au avut ca scop crearea/ extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare, a reţelelor de electrificare, staţiilor de epurare, dar şi managementul deşeurilor. La toate acestea se adaugă și cei peste 350 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate şi modernizate.

Mandatul de Preşedinte al Consiliului Judetean Tulcea, reflectat în date statistice:

La sfârşitul anului 2011, judeţul Tulcea ocupa la nivel naţional locul 4, după numărul de locuri de muncă create de investiţiile în derulare şi locul 5, după valoarea investiţiilor româneşti atrase.

Crezul său – ca om politic/ om de administrație:

„Sunt un om căruia îi pasă enorm de ceea ce înseamnă oamenii şi comunitatea în care trăiesc şi îmi doresc ca de munca, expertiza şi tenacitatea mea (în atingerea obiectivelor), să beneficieze cât mai mulţi dintre tulceni!”, afirmă Victor Tarhon.

Victor Tarhon este hotărât să rămână în structurile administraţiei publice locale, alături de tulceni, respectându-le votul şi punându-se astfel practic și concret în slujba lor, așa cum a demonstrat, în repetate rânduri, că: ȘTIE, VREA și mai ales a demonstrat ca POATE!

VALENTIN SPIRU

Președinte al Organizației Municipale a PMP și este unul din oamenii implicati în politica de centru dreapta, încă din anul 1994, atât la nivel local cât și național. Nu a facut niciodata un SCOP din activitatea politică, dar s-a dăruit preocupărilor politice, din convingere cetățenească și dintr-o obligație morală și socială.
Structura și Spiritul lui Antreprenorial l-au determinat să se implice în viața socială, economică si politică, având convingerea fermă că doar prin implicare, viata personală, dar și a semenilor, se poate schimba din bine în mai bine.

Este licențiat în Științe Economice, însă este și de formație Tehnică – domeniul Energetic, un împătimit promotor al Energiei Regenerabile. Are un Master in Administrarea Afacerilor în Turism si Industria Ospitalității. Deține diverse Certificate de Auditor extern pentru Standarde Europene Integrate – Managementul Calității, Mediului si SSM. Este Consultant în Domeniul Forței de Munca. Deține Certificate de Antreprenor Social, Manager Proiect, Managementu Marketingului, Consultant în Management, Expert Achiziții Publice.

În ultimii ani, în calitate de Formator și Evaluator de Abilități Profesionale, a fost preocupat de Formarea Profesională Continua a Adultilor, pe o piață deficitară în ceea ce privește Resursa Umană Calificată.
Toate aceste preocupări l-au recomadat și pentru calitatea de Președinte al Asociației Patronale Tulcea, desfășurând o susținută activitate si în calitate de Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român sau în cadrul Confederației Patronale” Dobrogea”-Romania-Bulgaria.

În plan profesional este implicat în administrarea unui grup de firme, cu activități preponderente inovative în domeniul Energiei Regenerabile, a Protecției Mediului și a unei dezvoltări durabile pentru un trai mai bun al tuturor cetățenilor, dar și cu preocupari in ceea ce priveste pregatirea profesională a generațiilor tinere.

Din punct de vedere social, este căsătorit și este tatal unui tânăr medic, la fel de aprig susținător al PMP-ului din Diaspora-Germania.

După ce timp de aproape 30 de ani a facut dovada spiritului Antreprenorial, încurajandu-și echipa SPIRU ELECTRA cu indemnul “Voi aduceți lumina in casa oamenilor”, acum își propune să dea dovadă și de Capacitate Administrativă și candidează pentru Onoarea de a deveni:

“UN PRIMAR AL CETĂȚENILOR – pentru o viață mai bună!”

“Prioritatea mea sunt Cetățenii!”

„Este momentul să nu mai consumăm istorie… e chiar momentul să scriem istorie!”

“Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”- Edmunt Burkem

Back to top button