fbpx
Ştirea zilei

Predare de ștafetă la conducerea filialei de Cruce Roșie Tulcea

Azi, de la ora 10.00, sala de conferințe a filialei tulcene de Cruce Roșie a fost gazdă pentru participanții la Adunarea generală de dare de seamă și alegeri. Una dintre mai respectabile societăți neguvernamentale din țară și din lume, Crucea Roșie, l-a avut la Tulcea din 2015 până azi președinte de filială pe doctorul Dumitru Vâlcu, ”îngerul de la Serviciul de Ambulanță Tulcea” ani de zile. La finalul celor două mandate ale sale, alături de directorul filialei, Simona Covaliov, a …dat de seamă! O dare de seamă pentru opt ani în care filiala tulceană de Cruce Roșie s-a confruntat cu multe provocări, cele mai mari dintre ele în ultimii trei ani: pandemia Covid 19 și criza refugiaților din Ucraina!

Sub fost unor slide-uri, într-un fișier powerpoint, imaginile prezentate și comentate la darea de seamă au avut doar rolul de a rememora unele momente în care voluntarii filialei de Cruce Roșie din Tulcea – pentru că ei sunt adevărații eroi și în ei stă forța acestei organizații – au fost la datorie acolo unde semenii lor au avut mai mare nevoie. Proiectele sociale, concursurile și cursurile de prim-ajutor nu au mai fost, cel puțin în ultimii doi ani, în prim planul activității filialei, pandemia și războiul fiind cu adevărat cele care au solicitat cel mai mult voluntarii de Cruce Roșie din Tulcea.

Din calitatea sa de vicepreședinte al filialei, dr. Monica Ifrim Catrinescu și-a asumat candidatura la funcția de președinte iar dr. Dumitru Vâlcu i-a predat, plin de speranță, șafeta pentru următorii patru sau opt ani în fruntea filialei.

Am avantajul că din 2015 încoace fac parte din structura de conducere a filialei, ca și vicepreședinte, iar pentru acest mandat în care mi s-a acordat conducerea filialei îmi doresc să nu mai avem nicio o altă pandemie și cu atât mai mult niciun alt război. Una dintre prioritățile mele va fi aceea de a încuraja și de a stimula agenții economici mari să își trimită anjajații la cursurile de prim ajutor, atât de importante în cazul unor evenimente nedorite la locul de muncă sau în afara lui. De asemenea, vom continua proiectele sociale începute, mai ales cele care privesc persoanele vulnerabile”, a declarat noul președinte al filialei tulcene de Cruce Roșie, Monica Ifrim Catrinescu.

Tot cu unanimitatea voturilor celor prezenți la ședința de azi, în funcția de vicepreședinte al filialei au mai fost aleși  Dumitru Vâlcu,  Daniel Petrov și Doina Săcui. Din comitetul filialei mai fac parte de azi, în urma alegerii lor, Mariana Feodorov, Florentina Pituh, Alina Haiman, Romică Epure, Nicolae Grigore, Mariea Wagner, Anca Lazăr, Mihaela Guriencu, Costică Mihail, Monica Munteanu, Gherghina Unguru, Cătălin Dobre, Adela Ambrosimov și Andreea Ștefănescu, președinte al comisiei de cenzori fiind reconfirmat Sava Serbencu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button