fbpx
PrefecturaŞtirea zilei

Elevul Alexandru Marcu este azi „Prefect pentru o zi”

Potrivit unui comunicat de presă al prefecturii,la inițiativa Fundației Naționale pentru Tneret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, s-a lansat proiectul ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”. Prin intermediul acestei inițiative, de Ziua Națională a Tineretului, care se celebrează în data de 2 mai, tinerii dintr-o comunitate au ocazia să participe la activitățile unei zile obișnuite de lucru a unui ales local. 
Instituția Prefectului Tulcea și-a propus să ofere elevului Alexandru Marcu, de la Colegiul  Economic ”Delta Dunării”, posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea desfășurată în cadrul Instituției Prefectului – Județul Tulcea pe parcursul unei zile.

În acest sens prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu a ”delegat” atribuțiile de prefect persoanei nominalizate lansând astfel provocarea de a realiza puntea de legătură între factorii decidenți și generația viitoare.
Una dintre primele activități ale ”noului prefect” a fost să fie informat despre atribuțiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. În continuare tânărul a fost informat cu privire la gestionarea fluxului de cetățeni ucrainieni și cetățeni apatrizi în contextul geopolitic actual. De asemenea domnul Alexandru Marcu a purtat discuții cu fiecare șef de structură din cadrul Instituției Prefectului având posibilitatea de participa în mod efectiv la activități specifice fiecărei structuri.
La final, în urma experienței acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul a avut ocazia de a-și prezenta propriile puncte de vedere și propuneri de măsuri menite să eficientizeze activitatea Instituției Prefectului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button