Ştirea zilei

Prima zăpadă, primele blocaje: Nu circulaţi fără cauciucuri de iarnă!

Azi, ultima zi de noiembrie a adus şi prima zăpadă in această iarnă. Ca de obicei, mulţi dintre conducătorii auto au fost „luaţi prin surprindere” deşi avertizarea meteo era dată de autorităţi încă de ieri. Aşa se face că pe drumurile publice din judeţ au apărut deja primele imagini cu maşi blocate în trafic, din fericire fără a fi semnalate accidente.

 

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă conducatorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi:
Înainte de a pleca la drum, informati-va despre condițiile meteo si starea drumurilor și echipati-va corespunzator autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă ( anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, rezervă de combustibil)!
Acordați o atenție deosebită stării tehnice a autovehiculului și nu porniți la drum dacă sesizati probleme la sistemele de direcție și de frânare, la instalația de semnalizare!
Adaptați permanent viteza la condițiile de drum!
Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în siguranta atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile!
Totodată, recomandăm pietonilor să se deplaseze numai pe trotuar sau pe acostament, să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare!

Dorim tuturor participanților la trafic drum bun, lipsit de evenimente rutiere!

Comunicat IPJ Tulcea

Back to top button