fbpx
Primăriia Tulcea

PRIMĂRIA TULCEA ACHIZIȚIONEAZĂ O AMBARCAȚIUNE MODERNĂ PENTRU TRECEREA PESTE DUNĂRE

Cererea de finanțare pe fonduri europene prin FLAG DELTA-Asociația Grup Local pentru Pescarie Durabila in Delta Dunarii pentru proiectul “Facilități de acces între zona pescărească din suburbia Tudor Vladimirescu și Municipiul Tulcea – Achiziție ambarcațiune”   a fost selectată pentru finantare. În contextul în care Municipiul Tulcea se confruntă cu un nivel mai ridicat al traficului între comunitatea din suburbia Tudor Vladimirescu și municipiu, s-a identificat nevoia de a achiziționa un mijloc de transport modern, caracterizat prin confort, siguranță și un nivel redus de poluare. Valoarea finanțării nerambursabile pentru acest proiect este de 1.476.258,73 lei.

În cadrul proiectului, Primăria Tulcea urmează să se achiziționeze o ambarcațiune care să asigure accesul comunității din suburbia Tudor Vladimirescu la serviciile oferite de centrul urban al Municipiului Tulcea. Infrastructura de transport persoane propusă a fi achiziționată va fi construită după o documentație de proiectare avizată de către Autoritatea Navală Română (ANR).

Municipiul Tulcea, prin societatea S.C. Transport Public S.A., desfășoară activitate de transport public naval pentru asigurarea transportului de persoane între Municipiul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, situată peste Brațul Tulcea al Dunării maritime. Această activitate se desfășoară în baza autorizației eliberată de Autoritatea Navală Română, iar efectuarea transportului naval de către societatea Transport Public S.A. a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 55/28.03.2022.

Din anul 2010, societatea Transport Public S.A. a procedat la punerea în funcțiune a unei nave operată cu personal navigant propriu. Cu toate acestea, actuala navă de pasageri nu corespunde întru totul nevoilor comunității din suburbia Tudor Vladimirescu, fiind necesară o navă care să asigure confortul și siguranța pasagerilor, precum și reducerea emisiilor de carbon și a gazelor cu efect de seră. De asemenea, conectarea suburbiei Tudor Vladimirescu de centrul urban municipiul Tulcea va facilita accesul la locuri de muncă în zona orașului, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii suburbiei care valorifică produsele agricole pe piața municipiului Tulcea, precum și accesul la serviciile de bază (cabinete medicale, învățământ, centre comerciale și alte servicii inexistente de cealaltă parte a Dunării) și participarea întregii comunități, în general, la viața orașului.

Ce caracteristici va avea noua navă

Pentru estimarea costurilor investiției au fost solicitate oferte pentru o ambarcațiune destinată transportului/ transferului de pasageri peste fluviul Dunărea în municipiul Tulcea, cu următoarele caracteristici tehnice minimale:

– Lungime maximă – 20 m;

– Propulsie diesel sau hybrid (electric + diesel);

– Salon de pasageri închis, cu climatizare (încălzire/ răcire, după caz);

– Nr. pasageri 50+2;

– Grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilități);

– Instalație de panouri fotovoltaice, după caz;

– Documentație de proiectare avizată ANR.

De menționat ar fi că Primăria Tulcea va mai beneficia de finanțare prin FLAG Delta și pentru alte două proiecte, respectiv Promovarea potențialului natural și cultural al  zonei FLAG prin mobilitatea și diversificarea evenimentelor outdoor din municipiul Tulcea și Facilități de acostare pentru ambarcațiuni pe Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE