fbpx
Ştirea zilei

Primarul Ilie propune ca faleza să poarte numele Ivan Patzaichin

- către Guvernul României a plecat de la Primăria Tulcea şi propunere pentru zi de doliu naţional în memoria lui Ivan Patzaichin

„Pentru a onora numele personalității lui Ivan PATZAICHIN, primarul Municipuilui Tulcea, Ștefan Ilie, a transmis către Consiliul Județean Tulcea propunerea de atribuire a denumirii falezei orașului în Faleza ,,Ivan Patzaichin”Redăm mai jos conținutul adresei nr. P343/6.09.2021, înregistrată la Consiliul Județean Tulcea cu numărul 14227/6.09.2021:

Domnule Presedinte,

Domnilor Vicepreședinți,

Doamnelor și domnilor Consilieri,

 Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport și natură, bunul simț, modestia și altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru orașul nostru trebuie să îi poarte numele. 𝐅𝐚𝐥𝐞𝐳𝐚 ,,𝐈𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐭𝐳𝐚𝐢𝐜𝐡𝐢𝐧„. Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, inițiat de toți consilierii județeni, pentru atribuirea denumirii falezei orașului în „Faleza „Ivan Patzaichin”

 Vă mulțumesc!

 Ștefan ILIE,

PRIMARUL MUNICIPIULUI TULCEA”

Acesta este conţinutul unei adrese oficiale transmise către Consiliul Judeţean Tulcea azi, 6 septembrie 2021 de actualul primar al municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, întâmplător sau nu chiar de ziua fostului edil, Constantin Hogea.

UPDATE

Nu ştim care va fi răspunsul Consiliului Judeţean Tulcea în legătură cu această propunere, însă primarul Ştefan Ilie susţine că a trimis şi o adresă Guvernului.

Printr-o altă adresă a primarului Ştefan Ilie, Guvernului României i s-a transmis solicitarea de a declara Doliu Naţional în memoria lui Ivan Patzaichin, prin Hotărâre de Guvern.

Nu avem temei legal de a declara doliu local pentru că nu avem încă un Statut al Municipiului Tulcea şi de aceea am solicitat Guvernului României să declare Doliu Naţional pentru Ivan Patzaichin. Când vom avea statul al municipiului Tulcea, adică foarte curând, vom avea şi temei legal pentru mai multe lucruri, inclusiv pentru a declara zi sau zile de doliu local„, a declarat primarul Ştefan Ilie.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button