fbpx
Fonduri

Programul INTERREG VI-A NEXT România – Ucraina 2021-2027 lansat la Tulcea

Prima din cele 9 sesiuni de informare privind Programul INTERREG VI-A NEXT România – Ucraina 2021-2027 a avut loc azi la Tulcea în sala Grand Ballroom a Hotelului Delta ****. La evenimentul organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava au participat peste 30 de foști beneficiari ai programelor de finanțare transfrontalieră din sesiunile trecute precum și câțiva potențiali beneficiari.

Cu un buget puțin diminuat față de cel din trecuta perioadă de programare, Programul INTERREG VI-A NEXT România – Ucraina 2021-2027  propune viitorilor beneficiari de pe o parte și de pe alta a graniței româno-ucrainene cel puțin 54 de milioane de euro la care se adaugă contribuția statului rămân și de asemenea partea de cofinanțare a beneficiarilor din țara noastră care a rămas de minim 10%, ceea ce e un lucru bun, nu la fel de bun ca cea a partenerilor ucraineni care nu vor mai avea cotă de cofinanțare a proiectelor.

Obiectivele specifice au rămas în esență aceleași, Schimbări climatice și prevenirea riscurilor de dezastre, Biodiversitate și infrastructură verde, Servicii de educație, Asistență medicală, Cultură și Turism durabil precum și Gestionarea trecerii frontierei și mobilitate, fiecare cu cota de alocare aferentă.

Faptul că Tulcea a fost aleasă prima dintre localitățile în care au loc sesiuni de informare și animare a beneficiarilor nu este întâmplător: aici au fost în ultima perioadă de finanțare proiecte de succes în domeniile prevenirea riscurilor de dezastre, mobilitate sau sănătate, comandantul ISU, Daniel Petrov sau primarul Anastase Moraru de la Isaccea  fiind prezenți la eveniment din postura de reprezentant al beneficiarului.

,,Cred că vom avea ghiduri pentru fiecare domeniu de intervenție chiar de luna viitoare iar în varianta optimistă vom avea și primele contracte de finanțare semnate din toamnă. Tulcea este unul dintre județele de graniță in care s-au depus și implementat proiecte de succes despre care s-a scris la vremea respectivă și cred că după 18 ani de activitate al biroului nostru de la Suceava acest program transfrontalier se poate spune că este unul ajuns la maturitate ” a declarat pentru www.infotulcea.ro, Cezar Grozavu, directorul BRCT Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button