Ştirea zilei

Programul OFICIAL al Zilelor Municipiului Tulcea 2021!

Primăria municipiului Tulcea a finalizat azi programul oficial al Zilelor municipiului ediția 2021 și a transmis acest program pentru a fi popularizat. Mai jos aveți comunicatul oficial al Primăriei Tulcea.

CASA AVRAMIDE

14-15 august 2021 – 10.00 – 22.00 Târg de creații de autor „Iarmaroc Design Fair” – I-a ediție Vor fi prezenți 15 designeri din toată țara cu diverse obiecte de autor, creații proprii: ceramică, bijuterii, articole vestimentare, împletituri, obiecte lucrate în lemn, lucrări de artă plastică, accesorii din piele. Atmosfera va fi întreținută de două sound-system-uri ce vor avea la dispoziție o colecție de muzică pe discuri de vinil (selecție de muzică clasică și ambientală). Târgul este organizat de Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu ICEM.

CIUPERCA (ZONA PATINOAR)

13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală

14 august – 19:30 – 22:00 Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” – Seară Folclorică Multietnică

15 august 13:00 – muzică ambientală 18.30 – 22.00 Program artistic oferit de ,Ansamblul Artistic Baladele Deltei”: Ansamblul Folcloric „Dorulețul” Tulcea, Ansamblul „Cununița” Topolog, Ansamblul „Golovița” Ceamurlia de Jos, Ansamblul „Dobrogeanca” Ceamurlia de Jos. Trupele de dans ale Casei Sindicatelor Tulcea: WE ARE, TL HOPE, TL SHINE, și TL TAUNDER Program operatori economici: 13 – 14 – 15 august 2021

PIAȚA CIVICĂ

Târg de meșteri populari – 13 -15 august – Participă 64 meșteri populari din toată țara. 13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală

14 august – 17:00 – 20:00 Program artistic oferit de Ansamblul Artistic ,,Baladele Deltei”: Ansamblul „Doina Casimcei”, Ansamblul „Plai de dor”, Ansamblul „Ghiocel de la Luncavița”, Ansamblul „Mlădițe Dobrogene”, Ansamblul Folcloric „Danubius” Trupele de dans „Let’s Go Dance” și „Black and White”.

20:30 CONCERT: Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu „Taraful Jean Americanu” a fost înființat de acordeonistul Shaun Williams, muzicolog american născut în Ohio, care s-a mutat în România pentru a-și face doctoratul în muzică tradițională românească. Corina Sîrghi, născută în județul Tulcea, este cântăreață de muzică lăutărească veche și romanțe.

15 august 13:00 – 20:00 Muzică ambientală 20:30 CONCERT: Nea Vasile și Taraful de la Mârșa Vasile Dinu din comuna Mârșa, județul Giurgiu, în vârstă de 85 de ani, este solist, dar și un foarte bun cântăreț la țambal. Taraful său are o reputație de necontestat. Este ultimul maestru al genului, care păstrează încă în repertoriul său caracteristicile secolelor XIX şi XX. De-a lungul carierei a cântat în nenumărate țări, din Rusia până în Franța, din Grecia până în Germania. Pe lângă concertele cu taraful propriu a colaborat printre alții cu Taraf de Haidouks, Zdob și Zdub – cu care a lansat celebrul hit ,,Dimineața pe răcoare” și Nightlosers, dar cea mai dragă amintire îi este când i-a cântat Regelui Mihai în persoană la o întâlnire în Franța în 1993.

ORĂȘELUL COPIILOR

– tobogane gonflabile, mașinuțe electrice, diverși operatori economici.

STRADA UNIRII va fi închisă devenind pietonală în perioada 13 august, ora 16.00 – 16 august, ora 08.00. CASTING. 14-15 august. Pe strada Unirii va fi instalat un pavilion în care va funcționa un Studio de Casting. Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu Art Focus International și cu implicarea Asociației Ivan Patzaichin, vor produce și vor oferi gratuit un film de prezentare și promovare despre orașul nostru. Invităm tulcenii să participe la casting în vederea producției acestui film. Filmul iși propune sa promoveze diversitatea etnica și multiculturalitatea specifică orașului Tulcea. Autorii filmului caută fizionomii specifice zonei noastre pentru a reflecta diversitatea etnică.

Rugăm persoanele care vor lua parte la evenimente să păstreze regulile de distanțare fizică.

Update

COLEGIUL ECONOMIC DELTA DUNĂRII – VINERI, ora 17:00 – ceremonie festivă de dezvelire a unei plăci comemorative dedicate boierului-poet Alecu Văcărescu. Aceasta va fi găzduită de unul dintre panourile împrejmuirii existente ale Colegiului Economic Delta Dunării. O inițiativă Better Tulcea.

Back to top button