fbpx
Primăriia Tulcea

Proiect mișelesc al consilierilor PNL și anexă pentru că .. #sepoate!

Azi, în ședința de consiliu local, unul dintre proiectele supuse dezbaterii și votului consilierilor,  a amintit, din păcate, de practicile pedelistilor de altădată: ,,ciocul mic, acum noi suntem la guvernare.

Nici nu e de mirare din moment ce marea majoritate a ocupanților mesei rotunde a Consiliului local din dreapta președintelui de ședință este formată din foști ,,portocalii” care s-au boit de câțiva ani în galben-albastru.

Proiect inițiat de un grup de consilieri PNL-USR

Cât de penibil! În urmă cu un an, la inițiativa primarului, hotărârea de consiliu prin care cuplurile care împlineau 50 de ani de căsătorie și care primeau un sprijin financiar de 250 de lei era abrogată prin votul majorității PNL-PER-USR-Pro România. O „mare economie” la bugetul local care avea să aducă beneficii de altă natură bătrânilor din municipiu care, din punctul de vedere al primarului, le prisoseau acești bani. Așa o fi pentru cineva care are un salariu de 50 de ori mai mare…

În luna februarie, un grup de consilieri PSD iniția un proiect de hotărâre prin care să se acorde acest sprijin financiar celor care împlinesc 50 de ani de căsnicie, înainte de aprobarea bugetului local. Normal că inițiativa aleșilor PSD nu a intrat pe ordinea de zi, dar …ce să vezi…

Luna aceasta, un grup de consilieri PNL-USR-Pro România respectiv Constantin CIUREANU, Corneliu-Petre CHISTRUGĂ,  Claudia-Alina FRANDEȘ , Tatiana HALIȚ,  Ana-Elena MERGEANI,  Laurențiu MOCANU, Octavian MOTOC, Viorica PAVEL, Sergiu Cristian PORNEALĂ, Stere ȘACU, George ȘINGHI și Liliana URSE și-au asumat ideea de a iniția prin copy-paste, spune consilierul social democrat Dorin Țiu, proiectul consilierilor PSD Tulcea depus în februarie, înainte de aprobarea bugetului. Acum, printr-o rectificare de buget de 40.000 de lei,  ,,prima pentru 50 de ani de căsnicie” va fi acordată în cuantum de 500 de lei.

Consilierii PSD au propus 1000 de lei la ,,nunta de aur”

Cunoscută drept  ,,nunta de aur”, împlinirea a 50 de ani de căsnicie este un moment care, din păcate, este sărbătorit de foarte puține cupluri din municipiul Tulcea. Faptul că înainte de 2021 cuplurile primeau din partea municipalității suma de 250 de lei nu se poate spune că ajuta prea mult ca momentul să fie unul festiv așa cum e nunta. Nici cu 500 de lei acum nu se poate spune că se poate face mare brânză, așa că grupul consilierilor PSD au propus un amendament și anume majorarea cuantumului sumei la 1000 de lei. Amendamentul a fost respins la vot de majoritatea formată din consilierii PNL plus consilierul USR Tatiana Haliț și consilierul Pro România Laurențiu Mocanu, aparent noua majoritate din Consiliul local Tulcea, în condițiile în care consilierul USR Cristian Porneală și consilierii PER, Ciprian Antrop și Dragoș Simion,nu prea mai sunt  ,,yesmen”-ii majorității liberale din Consiliul local.

,,Proiect mișelesc” al consilierilor PNL și anexă

Consilierii Constantin CIUREANU, Corneliu-Petre CHISTRUGĂ,  Claudia-Alina FRANDEȘ , Tatiana HALIȚ,  Ana-Elena MERGEANI,  Laurențiu MOCANU, Octavian MOTOC, Viorica PAVEL, Sergiu Cristian PORNEALĂ, Stere ȘACU, George ȘINGHI și Liliana URSE adică consilierii PNL și anexă au fost acuzați în mod deschis de faptul că au adus în dezbatere și la vot un proiect mișelesc. Altfel spus, consilierii mai sus amintiți au luat proiectul consilierilor PSD și cu mici modificări și l-au asumat. Pentru că #sepoate să aibă majoritatea cu cele două voturi anexă. Ciudat lucru e că în USR Tulcea pare că nu mai e #armonie din moment ce un consilier local, Tatiana Haliț, de când e președinte de ședință (nu o să mai fie prea mult -n.n.) pare că face parte din #echipa lui Ștefan! Cum care Ștefan? Primarul…

La vot, majoritatea de 11 (9 PNL, Halit și Mocanu) a avut câștig de cauză iar proiectul, așa cum a fost inițiat, a fost aprobat. Jalnică și explicația administratorului public al municipiului că, vezi doamne, acum în preajma Paștelui e mult mai firească adoptarea unei astfel de hotărâri, că lumina sărbătorilor, că hau-hau și bla-bla-bla. Jalnic! Și mai jalnic este și votul împotrivă dat de majoritate prin care celorlalți consilieri lo s-a refuzat dreptul de a fi inițiatori.

Consilierii PSD și PER, alături de consilierul USR Cristian Porneală (nominalizat drept inițiator fără cunoștința sa) au votat proiectul de hotărâre și astfel, în ciuda opoziției noii majorități, sunt și ei autorii poate chiar mai mult decât morali, ai acordării acestui sprijin financiar pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE