fbpx
Agricultură

Promisiune Daea: compensații pentru fermierii tulceni!

În această dimineață, la sala de conferințe a Direcției pentru Agricultură Tulcea, in sistem online ministrul Petre Daea s-a aflat în direct cu fermierii din județul Tulcea care au participat la o videoconferință pe tema ajutoarelor pentru fermieri.

Potrivit Lilianei Marinescu, președintele Asociației Fermierilor din județul Tulcea, promisiunea făcută de ministrul Petre Daea a fost aceea că pe lângă cele 10 milioane de euro ce provin de la Uniunea Europeană pentru a compensa pierderile fermierilor români ca urmare a intrării pe piața comunitară a cerealelor din Ucraina fără taxe și Guvernul României va susține aceste pierderi cu încă 10 milioane de euro.

,,Avem promisiunea făcută de domnul ministru că ajutorul de la bugetul european se va dubla printr-o alocare de la bugetul de stat. Mai mult, cea mai bună veste pentru fermierii din județul Tulcea este aceea că până la toamnă se vor acorda și despăgubiri pentru calamitățile din 2022, prin schema de ajutor cunoscută. ” a transmis Liliana Marinescu, președintele Asociației Fermierilor.

Un alt mesaj transmis de Liliana Marinescu a fost acela că spre deosebire de alte județe la Tulcea angajații APIA sunt mai degrabă de partea fermierilor ceea ce face că sprijinul pentru agricultură să fie dublat și de asistența profesionistă a acestor funcționari care își merită locul în cadrul instituției.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE