Consiliul JudeţeanŞtirea zilei

S-a aprobat prin Hotărâre de Guvern desființarea Sălii Polivalente!

Tulcea va avea o sala ultramodernă în locul actualei

Ieri a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 902 privind aprobarea desființării Sălii Polivalente din municipiu, în vederea realizării pe același amplasament, a obiectivului de investiții „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea“, proiect demarat de Consiliul Județean Tulcea cu finanțarea Companiei Naționale de Investiții. În prezent, este în desfășurare lansarea licitației pentru efectuarea lucrărilor de desființare a a actualei săli.


Motivația acestei investiții este legată de faptul că în prezent Sala Polivalentă nu mai corespunde cerințelor actuale pentru desfășurarea competițiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcționalității clădirii.


„Este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna o dezvoltare a sporturilor de sală, un obiectiv a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern.
Mă bucur să aduc încă o dată ca argument faptele pentru că vorbim de un obiectiv asumat în faţa tulcenilor. Avem undă verde pentru o nouă sală, una modernă, care să încurajeze desfășurarea competițiilor sportive și dezvoltarea sportului în județul nostru“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


Proiectul prevede un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori (cu o capacitate ridicată de la 1.200 la 4.438 de locuri) și un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafață de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20x40m), precum și o parcare subterană.

Back to top button