fbpx
Politică

(Sondaj infotulcea.ro) Tatiana Haliț, prima opțiune de primar al Municipiului Tulcea

În urmă cu o săptămână, pe un site extern specializat, care nu doar că nu permite ”conturilor fake” să voteze ci, în plus, și interzice votul multiplu de pe același IP, lansam un SONDAJ în rândul cititorilor ziarului infotulcea.ro.

VOTEAZĂ! CLICK pe  BULETIN DE VOT ELECTRONIC

Fără pretenția de a fi o cercetare sociologică, realizată conform normelor institutelor de sondare a opiniei publice, ceea ce am numit noi SONDAJ a fost mai degrabă o consultare publică în rândul cititorilor ziarului nostru, chit că nu toți sunt din municipiul Tulcea.  Iar acest lucru s-a văzut limpede în momentul în care din cei peste 2300 de ”unici” care au accesat acest ”sondaj”, doar 501 (până azi dimineață) și-au și exprimat o opțiune! Din acest punct de vedere le mulțumim celor care, nefiind din municipiul Tulcea sau nefiind interesați de politică/administrație publică locală, nu și-au exprimat votul!

Rezultat parțial: Tatiana Haliț, prima opțiune de primar al Municipiului Tulcea

Chiar dacă nu a fost anunțată oficial candidat al USR (Uniunea Salvați România) sau al  ADU (Alianța Dreapta Unită), Tatiana Haliț, consilier municipal USR Tulcea, este prima opțiune de vot în rândul cititorilor noștri cu 136 voturi, respectiv 27,15%. Pentru un partid, USR, care a fost prima opțiune de vot  a locuitorilor municipiului Tulcea la trecutele alegeri europarlamentare din 2019, cu 26,38%, în cazul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, rezultatul obținut de reprezentanta USR nu ar trebui să mire prea tare! Ba dimpotrivă fiindcă, dacă va fi desemnată drept candidat, va beneficia și de voturile membrilor și simpatizanților PMP și PFD.

Cu doar 124 de voturi ceea ce reprezintă 24,75% din opțiunile de vot ale cititorilor ziarului infotulcea.ro, actualul primar, Ștefan Ilie, nu pare să mai aibă același nivel de simpatie în rândul electoratului care l-a ales în procent de peste 40% pe 27 septembrie 2020. Chiar și așa, înainte de a confirma oficial că va mai candida și pentru un al doilea mandat de primar al municipiului Tulcea, președintele PNL Tulcea rămâne unul dintre favoriții cititorilor ziarului infotulcea.ro.

Viceprimarul Dragoș Simion a mai candidat la funcția de primar și în 2020, atunci din partea Partidului Ecologist Român care tocmai în acel an electoral și-a înființat o filială și la Tulcea. Cu cele 6,44% din voturile tulcenilor, Dragoș Simion a fost marea surpriză a alegerilor din 2020 iar nominalizarea sa ca viceprimar din partea alianței anti-PSD (PNL-USR-PER-PRO) din Consiliul local al Municipiului Tulcea, i-a marcat cariera politică încă din primul an. Acum însă, același Dragoș Simion a fost anunțat candidatul susținut și de PSD la funcția de primar al Municipiului Tulcea iar în opțiunile ziarului infotulcea.ro vicepreședintele de la nivel naional al Partidului Ecologist Român a acumulat 98 de voturi respectiv19,56%, adică aproape triplu față de rezultatul de acum 3 ani și jumătate!

În afara podiumului, cu 10,58% respectiv 53 de voturi, cititorii ziarului infotulcea.ro ar dori un candidat independent la funcția de primar al municipiului. În 2020 a fost un singur candidat independent și anume Constantin Hogea care a primit votul din partea a 8,37% dintre tulceni. Încă de anul trecut fostul primar al municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a anunțat că, cităm, ”vremea mea a trecut”, întrebat fiind dacă va mai candida la funcția de primar. Chiar și dacă a exclus public o nouă candidatură  inclusiv în mediile politice care încă îl mai curtează, Constantin Hogea mai are, chiar și în rândul cititorilor ziarului infotulcea.ro nu mai puțin de 29 de voturi respectiv 5,79%! Din acest punct de vedere este singurul nominalizat în sondaj care nu mai vrea un mandat de primar dar care ar putea da un semnal simpatizanților săi să pună ștampila de vot pe un alt candidat. Cine înțelege, … înțelege!

Fenomenul AUR” la Tulcea, cu Florentin Moise nominalizat neoficial pentru candidatura la primărie, a acumulat 40 de voturi adică 7,98%. Un procent destul de mare în rândul cititorilor ziarului infotulcea.ro în condițiile în care ar fi prima experiență electorală locală pentru formațiunea politică absentă la alegerile locale din 2020 la Tulcea și nu numai.  În fine, pentru oricare alt candidat decât cei de mai sus s-au exprimat 21 de voturi adică 4,19%, probabil cea mai bună dovadă că alte partide politice ar fi bine să se abțină să facă act de prezență cu ”iepurași” pe buletinul de vot pentru alegerea primarului.

Câtă vreme cei care au votat deja rămân cu opțiunile lor, și alți tulceni își pot exprima votul aici

BULETIN DE VOT ELECTRONIC

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE