fbpx
Ştirea zilei

Structurile MAI cu efective sporite în stradă în Zilele Municipiului!

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Zilelor Municipiului Tulcea, structurile teritoriale ale M.A.I. vor acționa, în sistem integrat, pentru asigurarea și menținerea măsurilor de ordine publică, prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier în zona de desfășurare a evenimentelor.

Zilnic, în perioada 13-15 august, peste 120 de jandarmi, polițiști și pompieri vor fi prezenți în zonele în care vor avea loc manifestațiile, astfel încât participanții să se poată bucura de aceste evenimente în siguranță.

Forțele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării manifestărilor, respectiv în zona Lacului Ciuperca și în Piața Tricolorului, unde vor acționa cu operativitate și vor adopta măsuri ferme față de persoanele care încălcă prevederile legale.

Echipajele de jandarmerie vor acţiona pentru protecţia participanţilor, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional, în scopul prevenirii incidentelor de orice natură, astfel încât manifestațiile să se desfășoare în siguranță.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în proximitatea zonelor unde vor avea loc manifestări, în vederea fluidizării traficului rutier și a prevenirii oricăror evenimente rutiere.

Menționăm faptul că în week-end, străzile Unirii ți Aleea Parc Ciuperca (din proximitatea patinoarului) din municipiu vor fi închise circulației autovehiculelor.

Efective ale I.S.U. Tulcea vor fi implicate în misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, asistență medicală prespitalicească, precum și asigurarea unui grad sporit de siguranță cetățenilor pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice.

Astfel, în fiecare zi a acestei perioade, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD vor fi prezente în zona scenei de spectacole din Piața Tricolorului, iar o autospecială de stingere cu apă și spumă și o barcă pneumatică se vor afla în zona Lacului Ciuperca. De asemenea, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu patru autospeciale cu apă și spumă vor asigura intervenția operativă în cazul producerii unor situații de urgență.

Reprezentanţii M.A.I. recomandă participanților să respecte prevederile legale în vigoare, referitoare la măsurile de protecție sanitară, precum și recomandările forțelor de ordine.

Pentru evitarea unor aspecte negative, amintim faptul că scăldatul în Lacul Ciuperca este interzis și atragem atenția cu privire la supravegherea copiilor minori pentru a preveni rătăcirea acestora.

De asemenea, este interzisă introducerea la evenimente a băuturilor alcoolice, a armelor de orice fel, substanțelor halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, a materialelor explozive sau incendiare, dispozitivelor pentru şocuri electrice ori a obiectelor ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Pentru evitarea posibilelor furturi, participanților li se recomandă să acorde o atenție sporită bunurilor și obiectelor personale.

Parcarea autoturismelor proprietate personală se va realiza în apropierea desfășurării manifestărilor, astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele forțelor de ordine, ambulanță, pompieri.

În vederea desfășurării în condiții optime a activităților circumscrise sărbătoririi Zilelor Municipiului Tulcea, reprezentanții M.A.I. recomandă agenților economici:

Ocuparea locurilor stabilite pentru desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice și produselor de alimentație publică, astfel încât să nu blocheze spațiile destinate pentru accesul autoturismelor forțelor de ordine, ambulanță, pompieri

Evitarea distribuirii băuturilor alcoolice persoanelor aflate în stare vădită de ebrietate

Interzicerea distribuirii băuturilor alcoolice minorilor

Urăm ,,La mulți ani!” tuturor tulcenilor și marinarilor cu ocazia Zilei Marinei Române și vă reamintim că puteți sesiza orice incident sau problemă forțelor de ordine sau prin apel la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Comunicat IJJ Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button