Ştirea zilei

Sturioni aruncați din mașină la controlul polițiștilor de frontieră!

Mai multe exemplare de sturioni proveniți din braconaj au fost aruncați din mașină la vederea echipajului polițiștilor de frontieră tulceni in cursul unei acțiuni desfășurate la Isaccea.

 

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat un cetățean român care transporta peste fără documente legale, iar la vederea echipajului a aruncat din mașină un coş din cauciuc ce conținea sturioni. Cele cinci exemplare de cegă au fost eliberate în mediul natural acvatic.

În data 07.09.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au procedat la verificarea unui autovehicul care se deplasa pe digul de protecție spre localitatea Grindu.
În momentul în care au observat semnalul de oprire efectuat de poliţiştii de frontieră, unul din pasagerii autovehiculului a aruncat pe fereastră o sacoşă din cauciuc.
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că în coşul din plastic se aflau mai multe pungi ce conţineau cinci exemplare de sturion, specia cegă. De asemenea, în portbagajul autovehiculului se mai aflau 16 kg de pește diferite specii, transportate fără documente.
Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul narural acvatic, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținerea si transportul sturionilor” și “deținerea si transportul de pește, fară documente legale”.

Back to top button