fbpx
Turism

Tabăra Sulina e pustie fără …Programul ARC!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului organizează şi anul acesta o nouă ediţie a Programului de tabere „ARC” (cea de-a 13-a, ce ghinion!), însă va fi prima din istoria acestui program în care nu se va mai auzi imnul „Ne place la Sulina!” cel care a consacrat acest program.

 

Acest program, destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, va fi organizat anul acesta doar în Centrele de Agrement Oglinzi (Neamţ), în perioada 18 iulie-22 august a.c. și Sângeorz -Băi (Bistrița-Năsăud), în perioada 18 iulie –  15 august a.c., în serii consecutive de câte şapte zile.  Este lesne de înţeles de ce Sulina anul acesta lipseşte de pe hartă: imediata vecinătate a graniţei cu Ucraina şi faptul că numai cine nu vrea nu aude războiul care se duce în ţara vecină!

Nicuşor Vorevenci, consilier pe probleme de tineret în cadrul Direcţiei de Tineret şi Sport Tulcea ne-a declarat că se simte lipsa copiilor DE PRETUTINDENI, cei care ocupau roată vara tabăra în anii de dinanintea pandemiei. După ani buni în care tabăra de la Sulina a fost greu accesibilă copiilor şi tinerilor din România în lunile iulie şi august, iată că acum e greu să îi recâştige.

„Tabăra de la Sulina este acum aceesibilă şi copiilor şi tinerilor din România pentru că nu vom mai avea beneficiari ai Programului ARC vara aceasta. Deja cei de la Politehnica Bucureşti sunt primii care au vrut să profite de această oportunitate, mai avem o tabără de arte plastice luna aceasta şi de asemenea vor veni şi olimpicii de la Limba Rusă printr-un proiect al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România. Solicitări sunt, dar pentru a doua parte a lunii iulie şi pentru luna august” a declarat Nicuşor Vorevenci, consilier pe probleme de tineret în cadrul Direcţiei de Tineret şi Sport Tulcea.

Cu o ofertă de cazare şi masă mult mai avantajoasă decât taberele private în care majoritatea parinţilor îşi trimit copiii în lunile iulie şi august, Tabăra Sulina are pentru elevi cazarea şi cele trei mese pe zi la numai 120 de lei.

Cazarea copiilor şi tinerilor se face pentru 220 de persoane maxim, în camere modernizate, chiar şi în primăvara acestui an, cu 4 sau 6 locuri, iar pentru sportivi este ideală pentru pregătirea de vară.

Aşa cum ar putea deveni şi Tabăra de la Babadag care şi în acest an este disponibilă pentru elevi şi tineri, cu o capacitate de cel mult 50 de persoane, oferta pentru cazare fiind de numai 50 de lei, masa fiind în schimb opţională şi la alegere din rândul operatorilor economici cu care are parteneriat tabăra.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE