fbpx
Fotbal

TOPOLOG ARE ECHIPĂ CU AMBIȚII DE PROMOVARE ÎN LIGA I DE FOTBAL

- ACS Liceenii este lider în Liga a II-a de fotbal feminin, după 3 etape

Chiar dacă nu este la fel de populară precum FC Delta Tulcea anilor 2007-2013, acea echipă ce și-a câștigat renumele de ”eterna candidată la evitarea promovării”, ACS Liceenii Topolog este, spre rușinea municipiului care este zero barat în materie de sporturi, EMBLEMA sportului de echipă în județul Tulcea. Fără o echipă e de fotbal măcar și la Liga a III-a, volei (ce tradiție a avut acest municipiu în voleiul masculin, chiar cu performanțe la nivel european), handbal sau baschet la nivel de seniori, județul Tulcea apare pe harta sportului de echipe la nivel național prin … ACS Liceenii Topolog.

O echipă de fotbal seniori, în Liga a II-a feminină, cu o mulțime de eleve în lot de la Liceul Tehnologic Topolog, dar și cu studente sau absolvente de facultate care au făcut o pasiune pentru fotbal și care fac din liderul Seriei I din Liga a II-a de fotbal feminin ”o echipă de intelectuale”.

Cred că avem la acest moment un lot de jucătoare care formează o echipă și o familie, ceea ce în fotbal și mai ales în cel feminin, mai rar întâlnești. Avem eleve de liceu de la clasa a zecea până la clasa a douăsprezecea, dar și studente sau absolvente de facultate care, împreună, formează echipa și familia Liceenii Topolog. Avem fotbaliste care sunt la începutul carierei dar și jucătoare consacrate la Liga I care joacă pentru Topolog acum și care s-au integrat foarte bine în această familie. O familie și o echipă de intelectuale, așa cum îmi place mie să spun deoarece tot ce avem în lot fie sunt eleve foarte bune care cu siguranță vor merge la facultate, fie sunt studente, fie sunt absolvente de facultate. Altfel spus, ecucația este la fel de importantă ca fotbalul” spune profesorul Adrian Almaghe, antrenorul echipei.

Alexandra Ivan este inginer în economie industrială și arbitru internațional, însă pentru Liceenii Topolog este una dintre titulare și decana de vârstă la cei 30 de ani ai săi. Pentru toate componentele lotului este un exemplu de profesionalism în fotbal și un exemplu de urmat. Monica Bențoiu este absolventă de Institut de Educație Fizică și Sport (IEFS) și cu puțin efort din parte autorităților locale și cu puțin mai multă voință din partea sa ar putea fi profesor de sport la Liceul Tehnologic Topolo, mai ales că e tulceancă, din comuna Văcăreni. Încă studente la IEFS sunt Diana Constantin, Andreea Ionașcu și Andreea Cristina Novac, în timp ce surorile Otlocan au ales altceva pentru cariera profesională: Ana Maria a ales Finanțe Bănci iar Alexandra a ales Academia Navală. În fine, Mirela Dascălu este absolventă a Facultății de Kinetoterapie, fiind, de ajutor colegelor de echipă în momentul în care acestea au probleme ce țin de competența sa.

Restul fotbalistelor din lot se pregătesc de bacalaureat fie anul viitor, fie peste doi ai sau chiar trei: majorele Diana Alecu, Tabita Croitoru, Elena Mazuco și Cristina Mihaela Marinescu, precum și minorele Mihaela Rîpă, Luciana Elena Petraru, Andreea Ionela Dragomir, Raluca Alexandra Băncilă, Teodora Croitoru și Florina Georgiana Marinescu.

Ieri, 16 septembrie 2022, la București, Tabita Croitoru a marcat de trei ori iar Monica Bențoiu și Mihaela Rîpă câte două goluri în victoria cu 7-0 contra echipei Prosport Academy București, școala de fotbal care l-a format pe Rareș Ilie. A treia victorie consecutivă pentru ACS Liceenii Topolog care, până la meciul echipei Farul Constanța de mâine este lider al clasamentului în Liga a II-a de fotbal, un cadou cum nu se mai putea sărbătoritului zilei, Adrian Almaghe, antrenorul echipei. Un mare merit în această performanță sportivă, ce ține sportul de echipă tulcean pe harta sportului național, îl are și primarul comunei Topolog, Laurențiu CIOBANU, de ani de zile și președintele clubului Șoimii Topolog, echipă de fotbal de tradiție în Liga a IV-a tulceană.

Contra unor cluburi ce nu suportă comparația cu Șoimii Topolog, și aici vorbim de Farul Constanța, Fotbal Club FCSB sau AFC Chindia Târgoviște, colege de serie în Liga a II-a de fotbal feminin, ACS Liceenii Topolog are ca obiectiv declarat menținerea în acest eșalon fotbalistic. ”Cu două, maxim trei implanturi în iarnă, care să se integreze în familia Liceenii Topolog eu cred că putem să fim o candidată serioasă la promovarea în Liga I. De ce să nu reușim noi cu ACS Liceenii Topolog ceea ce nu a reușit FC Delta Tulcea: promovarea în Liga I de fotbal?” se întreabă Adrian Almaghe, antrenorul echipei și dacă urechile autorităților județene vor auzi această întrebare sau mai ales oamenii de afaceri din acest județ poate că acele două – trei implanturi se vor face poate că la finalul sezonului clasamentul de mai jos va rămâne cu aceeași ierarhie.

Clasament

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE