fbpx
Alte sporturi

Tulceanul Stepanencu Nicodim Cosmin este Dublu Campion National al României la Șah Clasic și Șah Rapid, la categoria U18!

Recent încheiate,  Turneele Finale ale Campionatelor Naționale Individuale de Șah ale României, pentru Juniori , organizate de Federația Română de Șah, în perioada 02-12.04.2023  în stațiunea  Eforie Nord , și-au desemnat medaliații. Cele mai disputate dintre finale individuale de șah, fără îndoială, au fost cele de șah clasic, desfășurate  pe parcursul a 8 zile ( o zi având rundă dublă) , în sistem elvețian, în 9 runde, cu timp de joc de  90 minute + 30 secunde/mutare/jucător, precum și cele de șah rapid,  desfășurate pe parcursul a două  zile, în 9 runde , cu timp de joc de  15 minute + 10 secunde/mutare/jucător.  

Astfel că, doar cei foarte bine antrenați și rezistenți la tensiunea dată de nivelul competițional ridicat  și de miza titlurilor de campion puse în joc, au făcut față competițiilor iar visurile lor au devenit realitate.

Cunoscut de adversari ca fiind un jucător foarte tehnic,  prin presiunea pozițională pusă pe tabla de joc asupra adversarilor, cumulată cu efortul  permanent de a găsi ,, mutarea unică,,  de a anticipa consecințele propriilor acțiuni și în mod firesc,  toate mutările adversarilor, l-au determinat pe tânărul șahist ca, în cele mai dificile momente ale  partidelor disputate sa ia decizii asumate iar rezultatul lor a fost obținerea celor mai  bune poziții  în clasamentele finale ale competițiilor de șah clasic și șah rapid.

Surclasându-și adversarii la o diferență de 0,5 puncte,  în fiecare dintre competiții, Nicodim Cosmin Stepanencu a obținut la categoria sa de vârstă,  două medalii de aur , la șah clasic și șah rapid, precum și cele două titluri de Campion, puse în joc.

Astfel că, după încheierea Turneelor Finale ale Campionatelor Naționale Individuale de Șah  pentru junior, la Tulcea au ajuns două titluri de Campion Național al României,  la Șah Clasic și Șah Rapid,la categoria U18,  ambele aduse de tânărul șahist  Nicodim Cosmin Stepanencu.

Felicitări Nicodim !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button