fbpx
Ştirea zilei

Turul României la ciclism va avea etapă de traversare a Podului peste Dunăre

Federația Română de Ciclism a anunțat că ediția din 2023 a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, va avea una dintre etape cu plecare din Focșani și finish la Tulcea. Acest lucru înseamnă că cicliștii vor traversa Dunărea pe noul Pod suspendat peste Dunăre în data de 8 septembrie 2023, conform calendarului.

Turul României 2023: peste 930 km, peste 120 de cicliști, 7 zile, 6 etape

  • Prolog (4 septembrie): Suceava
  • Etapa 1 (5 septembrie): Suceava – Piatra Neamț
  • Etapa 2 (6 septembrie): Piatra Neamț – Focșani
  • Etapa 3 (7 septembrie): Focșani (contratimp individual)
  • Etapa 4 (8 septembrie): Focșani – Tulcea
  • Etapa 5 (9 septembrie): Tulcea – Călărași
  • Etapa 6 (10 septembrie): București

Noutatea ediției din acest an constă în adăugarea unei noi etape, o probă de contratimp individual ce va avea loc la Focșani, iar de aici cicliștii vor pleca spre Tulcea.  Această etapă va include traversarea noului pod peste Dunăre, spun organizatorii.

Chiar dacă traversarea Podului peste Dunăre este interzisă pietonilor și bicicliștilor, potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru competiții sportive este posibilă oprirea circulației rutiere pe Podul suspendat peste Dunăre.

”Cu avizul Poliției și cu o solicitare prealabilă către noi putem întrerupe pentru câteva ore circulația pe Podul suspendat peste Dunăre pentru desfășurarea acestei etape de Tur al României la ciclism. Și pentru orice altă copetiție, dacă va fi cazul, cum ar fi competiții de raliuri, dacă va fi cazul, cu avizul Poliției și CNAIR, se poate desfășura cu întreruperea temporară a circulației rutiere!” a declarat Alin Șerbănescu.

Cicliști din 14 țări participă la Turul României 2023

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România. Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de echipa națională a României.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE