fbpx
Tulcea

„Un angajament puternic al Guvernului: 1 iunie, data de la care începem să revenim la normalitate”

- declaraţie politică a deputatului PNL George Şişcu

Un angajament puternic al Guvernului: 1 iunie, data de la care începem să revenim la normalitate
Pandemia încă ne dă bătăi de cap tuturor, iar asta o vedem în cifrele oficiale zilnice referitoare la numărul de cazuri, dar sunt şi veşti care ne dau speranţe că lucrurile vor reintra în normal.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 iunie multe dintre restricţii vor fi relaxate. E o veste aşteptată de toată lumea, mai ales de către cei care activează în domeniile de activitate care au avut de suferit. A trecut mai bine de un an de la începutul pandemiei, iar pentru prima dată se întrevede luminiţa de la capătul tunelului. A fost o perioadă extrem de grea, cu multe provocări, în care secţiile de terapie intensivă au fost mai tot timpul pline.
Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre români au respectat regulile, astfel că faţă de alte ţări, restricţiile impuse la noi nu au fost atât de dure. Măsurile au fost necesare doar în judeţele unde rata de infectare a fost ridicată, iar în restul ţării oamenii şi-au putut vedea în continuare de activităţile obişnuite.
Momentul 1 iunie va fi pregătit de un comitet interministerial care să asigure revenirea la normalitate. Este de aşteptat ca din vară evenimentele să fie reluate treptat şi să ne bucurăm de lucrurile la care tânjim de peste 12 luni. Până atunci ne pregătim pentru sărbătorile pascale, evident cu ceva mai mult optimist faţă de anul trecut.
Aprilie şi mai vor fi însă luni cruciale pentru campania de vaccinare. În următoarele 60 de zile în ţara noastră vor intra peste 8 milioane de doze, ceea ce înseamnă că la 1 iunie vom avea cel puţin cinci milioane de persoane vaccinate. Este important ca oamenii să se programeze, apoi să se vaccineze, astfel încât să putem redeschide economia aproape în totalitate.
Lucrurile merg în direcţia corectă, iar măsurile luate în ultimul timp dau rezultate, în condiţiile unei stabilizări a situaţiei epidemiologice. Am încredere că vom fi cumpătaţi în lunile care vor urma şi că vom trece cu bine această încercare.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE