fbpx
Ştirea zilei

(VIDEO) Bilanț penal al precedentului an școlar: lovirea și alte violențe, pe primul loc

Azi, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai luat cuvântul comisarii șef Daniel Grădinaru și Aurel Lefterache, primul fiind inspectorul șef al IPJ Tulcea iar al doilea șeful Serviciului Rutier, inspectorul de poliție Luicianu Daniela, împuternicit șef Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea, a prezentat o situație privind activitatea acestui birou din care am reținut faptele penale comise în anul școlar trecut, respectiv din septembrie 2022 până în iunie 2023.

Nu mai puțin de 22 de fapte penale au fost instrumentate de polițiștii tulceni pe parcursul anului școlar trecut, marea lor majoritatea având drept cadru incinta școlii, respectiv 19 din cele 22, în timp ce 3 dintre ele au fost în zonele adiacente școlilor. Bilanțul prezentat azi, în clipul de mai jos.

Așa cum a subliniat și inspectorul de poliție Luicianu Daniela, cele mai multe fapte de natură penală au fost cercetate pentru loviri și alte violențe, a doua faptă de natură penală fiind, din păcate, vătămarea corporală. Prin urmare se observă că fenomenul violenței în mediul școlar încă există și chiar dacă unitățile de învățământ din mediul urban respectă toate normativele de asigurare a securității elevilor în școli și sunt desfășurate campanii de prevenire, aceste episoade de violență între elevi soldate și cu vătămări corporale persistă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE