fbpx
Ştirea zilei

(VIDEO) Pontonul de acostare de la Vama Isaccea – Orlovca distrus de bombardamente!

Traficul prin PTF Isaccea este închis total din această dimineață de 6 octombrie 2023 din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Acesta este anunțul oficial al Gărzii de Costă care a precizat și că traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

Potrivit primarului orașului Isaccea, Anastase Moraru, în această noapte un număr de 4 drone au lovit Punctul de trecere al frontierei de la Orlovca (Ucraina) iar una dintre drone ar fi reușit să lovească pontonul de acostare.

Din informațiile mele au fost patru drone care nu au mai avut de această dată țintă terminalul de cereale ci fix Punctul de trecere al frontierei. Mă mir că nu au lovit clădirea totuși, deși cred că obiectivul lor a fost totuși pontonul pentru a opri traversarea Dunării!” a declarat primarul din Isaccea.

Din această dimineață, cele doua bacuri, Vadu Oii și Noviodunum, care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc, în siguranță.

Spre deosebire de data trecută, ieri noapte am fost notificați cu o oră înainte de atacul dronelor și am adus bacurile pe malul românesc în siguranță. Am și eu informația că pontonul lor de acostare a fost scufundat, însă nu cred că e chiar așa de gravă situația. Îi cunosc bine pe ucraineni, sunt la fel de muncitori și hotărâți precum chinezii, iar dacă e lovit în lateral, așa cum mi s-a spus, cu o echipă de sudori până mâine dimineață e funcțional.” a declarat Marilena Vasilache, directorul Navrom Bac Galați, operatorul de trecere cu bacul din Vama Isaccea Orlovca.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button