fbpx
Ştirea zilei

(Video) PROTEST: Orașul Măcin blocat pe strada 1 Decembrie de zeci de localnici

Vinerea trecută, primarul orașului Măcin, Gheorghe Văcaru, transmitea, pe contul său de Facebook, următoarea informație de interes public:  ”Urmare a deschiderii podului peste Dunăre cu descărcare totala pe breteaua spre Măcin, am solicitat Direcției Regionale Drumuri și Poduri Constanta (administratorul drumului DN22D și E84), o soluție pentru fluidizarea traficului auto care s-a triplat. Inițial au încercat amplasarea unui sens giratoriu în intersecția drumului european E84 cu drumul național DN22D dar în urma măsurătorilor nu putea fi fezabil. Nici PRIMARUL, nici PRIMARIA , nu au competențe tehnice de fluidizare a traficului aceste sarcini revenindu-le ADMINISTRATORULUI DE DRUMURI în colaborare cu Poliția Rutiiera. Susținem și facem toate diligentele posibile pentru o soluție favorabila în principal pentru pietoni, pentru participanții la trafic, dar și pentru agenții economici riverani sectorului de drum supus reorganizării.”.

De ce a fost nevoie de un astfel de mesaj? Simplu: reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Constanța au ținut cont de solicitarea primarului Văcaru și au …fluidizat strada 1 Decembrie cum au știut ei mai bine! Adică au montat un indicator prin care oprirea a fost interzisă pe partea băncilor și notariatului din dreptul Casei de Cultură până la Profi. Tot vineri, zeci de măcineni au protestat împotriva acestei măsuri de fluidizare prin traversarea unei treceri de pietoni situate pe strada 1 Decembrie vreme de 15 minute ceea ce a dus la un blocaj în trafic.

În această dimineață protestul s-a reluat preț de mai bine de 30 de minute astfel că toată strada 1 Decembrie, până la ieșirea din oraș spre Tulcea, în zona Lukoil a fost plină de mașini și camioane bară la bară. Și asta nu e tot. Măcinenii sunt hotărâți să protesteze astfel până când acel semn de circulație va dispărea.

Video din orașul Măcin în această dimineață de 18 septembrie 2023!

Din punctul de vedere al reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere decizia de interzicere a opririi pe între cele două intersecții,  1 Decembrie – Florilor și respectiv 1 Decembrie – Orient, oricum contravenea prevederilor Codului Rutier și asupra acestei decizii nu se va mai reveni. Ce vor face în aceste condiții măcinenii rămâne de văzut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button