fbpx
Mediu

(Video) ”Vino și botează-ți sturionul!” la Isaccea

Peste 300 de elevi din Isaccea, Tulcea și localitățile limitrofe au fost prezenți azi la o acțiune organizată de Institutul Național de Dezvoltare Delta Dunării la Isaccea, pe malul Dunării (Km. 100), 500 metri în amonte de Stația de Monitorizare a Sturionilor Isaccea (45.270440, 28.497132), la aniversarea celor 33 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) printr-un eveniment inedit intitulat: „Vino și botează-ți sturionul!

Secretarul de stat Andrei Alexandru de la Ministerul Cercetării, alături de directorul Institutului Național de Dezvoltare Delta Dunării, Marian Tudor au fost cei care au deschis oficial evenimentul de care cei peste 300 de copii s-au bucurat lansând în apa Dunării  mai mulți alevini de sturioni. O amintire care probabil va rămâne vie în memoria fiecărui copil vreme de ani și ani de zile.

Urmare activității de reproducere artificială desfășurate în săptămâna 24 – 28 aprilie 2023, activitate coordonată de Marilena Măereanu, parte a activităților prevăzute în cadrul proiectului, au rezultat în jur de 25.000 de pui de nisetru pentru popularea Dunării.

În cadrul evenimentului care s-a desfășurat azi la Isaccea, pe malul Dunării, au fost eliberați 5.000 pui de sturioni din specia nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), marcați cu mărci individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button