Ştirea zilei

Ambulanţa abia mai face faţă solicitărilor de testare Covid 19!

- sunt zilnic sute de apeluri la 112 pentru testare Covid 19 iar la unii se ajunge chiar şi a doua zi

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Tulcea, medicii dar mai ales asistente medicale, ajung din ce în ce mai târziu la persoanele care solicită testarea împotriva virusului Covid 19 şi asta pentru că s-a ajuns la sute de solicitări pe zi. În ultimele 24 de ore au fost peste două sute iar numpărul acestora este în creştere. Cel puţin acesta este trendul din ultimele zile.

Nu mai facem faţă solicitărilor din ultimele zile în care am avut şi peste 200 de solicitări pe timpul zilei la care se adaugă şi cele de pe noapte. Am ajuns, la unele cazuri care au apelat seara, abia după miezul nopţii. Este un adevărat calvar cu aceste solicitări” a declarat dr. Salah Ali Kilo, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

În condiţiile în care personalul de pe turele de lucru este angrenat în activiatea de testare, rămân mai puţine echipaje pentru alte urgenţe medicale, însă, din fericire, nici nu au fost prea multe astfel de urgenţe rezultate din accidente rutiere sau alte afecţiuni medicale grave.

Nu s-a pus problema să nu intervenim operativ la urgenţele medicale, însă, vă daţi seama, că spre sfârşitul turei şi colegii mei sunt epuizaţi şi îi înţeleg, dar asta e situaţia! Dacă ne solicită să îi testăm, mergem că nu avem încotro” a mai declarat dr. Salah Ali Kilo.

Şi la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea situaţia este de la zi la zi mai gravă, dovadă cazurile din ce în ce mai multe de persoane confirmate cu acest virus care ajung să se interneze în stare gravă. În marea lor majoritate persoane nevaccinate care au ales să se imunizeze prin trecerea prin boală.  Trist este faptul că statistica arată faptul că rata de mortalitate este mai mare la nevaccinaţi decât la vaccinaţi chiar dacă au acelaşi tip de comorbidităţi.

Este regretabil că lumea nu se vaccinează şi mai ales nu se testează şi ajung pacienţi la noi în stare gravă, iar pentru unii dintre ei nu mai putem să facem mare lucru. Numărul bolnavilor, aţi văzut, creşte de la zi la zi şi probabil creşterea aceasta se va menţine, după părerea mea, cel puţin încă o săptămână sau chiar două după care, să sperăm, vom avea şi o scădere a acestor cazuri. Anticipez eu că undeva după 15 noiembrie va scădea numărul de cazuri.” a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

 

Back to top button