fbpx
Ştirea zilei

Atlet din Chilia Veche, dublu medaliat cu aur la Campionatul Naţional

Alin Mihai Savlovschi  este numele atletului de la ACS Atletic Delta Chilia Veche câştigător al probelor de 2000 de metri obstacole şi 3000 de metri ale Campionatului Naţional de Atletism U 18 desfăşurat la Piteşti, adică acea competiţie a elitelor sub 18 ani. Numai că sportivul din Chilia Veche abia anul acesta termină clasa a VIII-a, este născut în anul … 2006 şi se pregăteşte, când nu aleargă, şi de Evaluarea Naţională pentru a urma un liceu din Tulcea.

La Piteşti şi-a întrecut adversarii încă din faza calificărilor cu timpi foarte buni ce l-au convins pe antrenorul său, Nicolae Sandu, că are şanse mari la o medalie.

Când în calificări scoţi timpi nu buni ci foarte buni ai încrederea aceea că poţi obţine o medalie, chiar şi pe cea de aur. Alin a scos cei mai buni timpi în calificări şi din acest motiv i-am spus şi eu şi nu doar eu că e favorit la câştigarea medaliei la 2000 de metri obstacole. Şi aşa a fost: medalie de aur la 2000m obstacole cu timpul de 6.17.86, barem pentru calificare la Balcaniada – U 18 ce va avea loc pe 12 iunie la Bar în Muntenegru” a declarat antrenorul său, Nicolae Sandu.

Surpriza a venit în a doua zi a finalelor când şi la proba de 3000 de metri cu un timp de 8.58.96 Alin Mihai Savlovschi a obţinut o nouă medalie de aur deşi a agergat alături de sportivi şi cu doi ani mai mari ca el.

Cu această a doua medalie obţinută, Alin Mihai Savlovschi a obţinut şi baremul pentru Campionatul European ce va avea loc la Ierusalim în Israel în luna iulie dar mai ales calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European, o adevărată olimpiadă pentru atleţii juniori din Europa.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE