fbpx
Instituţii

Bilanţ ITM Tulcea pe decembrie: Patru angajatori sancţionaţi pentru muncă fără forme legale!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, în luna decembrie 2021 un număr de 133 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  17 amenzi în valoare de 137.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 91 avertismente și au fost dispuse 110 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 69 controale, în urma cărora s-au aplicat 44 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 110.000 lei. Au fost dispuse 58 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Cu ocazia controalelor efectuate inspectorii de muncă au identificat 5 perosane care prestau activitate fără forme legale, fiind sancţionaţi 4 angajatorii cu amenzi în valoare totală de 80.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 64 controale, aplicându-se 47 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 27.000 de lei. Au fost dispuse 52 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, în luna noiembrie 2021 au fost înregistrate la Inspectoratul Teritori al de Muncă Tulcea 5 accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button